Recept

Linzensalade met Zoete Aardappel

Linzensalade met Zoete Aardappel
Linzensalade met Zoete Aardappel

Deze linzensalade met zoete aardappel is lekker, gezond en makkelijk te maken. Salades kunnen wat ons betreft het hele jaar door gegeten worden. Helemaal als je voedzame ingrediënten toevoegt zoals, in dit geval, linzen en zoete aardappel. Dan wordt het een goede maaltijdsalade met veel vitamines en je dagelijkse portie groente. Een goedgevulde salade als deze maken wij om mee naar werk te nemen maar eten we ook als avondeten. Soms met een stukje vlees erbij maar soms ook gewoon zo. Heerlijk!

Wij gebruiken in dit recept voorgekookte linzen. Je kunt de linzen uiteraard ook zelf koken, maar wij vinden dit net zo makkelijk.

Bereiding van de Linzensalade met Zoete Aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden. We beginnen met het grillen van de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snijd de zoete aardappel in blokjes. Strooi een snufje zout over de zoete aardappelblokjes en meng ze met de olijfolie. Grill de blokjes in ongeveer 20 minuten, in de oven, totdat ze zacht zijn.

Nadat de zoete aardappel is gegrild, maken wij de salade. Laat de linzen, indien je een blikje hebt gekocht, goed uitlekken (dit kan ook al terwijl de zoete aardappel in de oven is). Plaats de rucola in jouw salade bak. Snijd de komkommer in vieren en vervolgens in plakjes. Meng de feta, komkommer, zoete aardappel, sla en de linzen en dan heb je een heerlijke vullende salade. Je kan hier uiteraard gewoon mee experimenteren, door de zoete aardappel te vervangen door pompoen of rode bietjes.

Linzensalade met Zoete Aardappel
Linzensalade met Zoete Aardappel
Linzensalade met Zoete Aardappel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSalades

Reacties (3)

Laat gerust een reactie achter