Recept

Loaded Smashed Potatoes

Loaded Smashed Potatoes

Oeh, deze loaded smashed potatoes are to die for, oftewel dit gerecht is hemels! Smashed potatoes kennen wij al. Het zijn krokant, geplette aardappeltjes uit de oven. Aanvankelijk kruiden we ze met wat rozemarijn en Parmezaanse kaas, maar nu hebben we iets anders ontdekt. Iets veel lekkerders, namelijk deze loaded smashed potatoes. De geplette aardappeltjes hebben wij belegd met cheddar kaas, zure room en spekreepjes. Als kers op de taart zit er bieslook overheen. Wij hebben er ontzettend van genoten en delen dit daarom graag met jullie. Geniet ervan!

Bereiding van Loaded Smashed Potatoes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappels schoon.

Kook de aardappels in een grote pan met water tot ze net gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappels. Laat de aardappels uitlekken en een paar minuten drogen, voordat je verder gaat met de volgende stap.

Smeer een bakplaat in met olijfolie en spreid de aardappels over de bakplaat. Plet de aardappels dan met een spatel. Laat de aardappels wel hun vorm behouden wanneer je de aardappels plet. Smeer de aardappels in met de rest van de olijfolie. Kruid de aardappels met een snufje zout.

Bak deze aardappels in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en krokant. Draai de aardappels halverwege om. Nu de aardappels bijna klaar zijn, bakken wij in een koekenpan de spekjes tot ze krokant zijn.

Haal de aardappels uit de oven en strooi de geraspte cheddar over de aardappels heen. Plaats het nog even terug in de oven tot de kaas is gesmolten. Verdeel vervolgens de zure room, spekjes en fijngesneden bieslook over de aardappels heen.

Laat de aardappels even afkoelen en tast toe!

Enjoy!

Loaded Smashed Potatoes
Loaded Smashed Potatoes
Loaded Smashed Potatoes
Loaded Smashed Potatoes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Bijgerechten

Laat gerust een reactie achter