Recept

Macaroni en Kaas uit de Oven

Macaroni en Kaas uit de Oven
Macaroni en Kaas uit de Oven

Met deze klassieke macaroni en kaas uit de oven kun je nooit de mist ingaan! Aan dit gerecht hebben wij blokjes ham toegevoegd. Ham en kaas is natuurlijk een bekende lekkere combinatie en helemaal in dit recept. Dit gerecht is makkelijk te maken en binnen een halfuurtje klaar. Heerlijke comfort food.

Bereiding van Macaroni & Kaas uit de oven

In dit recept hoef je de macaroni niet van te voren te koken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

In een pan smelten wij de helft van de roomboter. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut. Voeg het water en de melk toe en roer tot het een dunne saus vormt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Plaats de macaroni en 3/4 van de kaas in een bakblik en roer het door elkaar. Schenk de saus eroverheen en plaats aluminiumfolie over het bakblik. Kook het tot het beetgaar is, ongeveer 20 minuten.

Smelt ondertussen de andere helft van de boter, zet het vuur uit en voeg de panko, fijngesneden knoflook en fijngesneden peterselie toe. Breng het op smaak met peper en zout.

Verwijder de aluminiumfolie. Roer de ham door de macaroni. Verspreid de panko en de overgebleven kaas over de macaroni. Plaats de macaroni onder de grill tot het goudbruin is. Laat het eventjes afkoelen voordat je de tanden erin zet.

Macaroni en Kaas uit de Oven
Macaroni en Kaas uit de Oven
Macaroni en Kaas uit de Oven

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter