Recept

Malse Spareribs uit de Slowcooker

Malse Spareribs

Spareribs. Wij zijn er gek op en al helemaal als ze goed worden bereidt. Wanneer je deze spareribs eenmaal hebt geproefd, bel je nooit meer de spareribslijn. Dit recept is er echt eentje om je vingers bij af te likken! En houd je niet van kluiven? Bij deze spareribs uit de slowcooker is dat niet erg. Het is zo gaar en mals dat het vlees van het bot afvalt. Precies hoe je het zou willen hebben!

Het maken van deze malse spareribs is vrij simpel. De slowcooker doet het meeste werk. Perfect voor het weekend dus.
Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.

Bereiding van deze Malse Spareribs uit de Slowcooker

Wij beginnen met het maken van de marinade. Snijd allereerste de knoflook fijn en meng dan alle ingredienten (behalve het vlees en de bbq rub) in een kom. Ja echt waar! Zo simpel is het.

Pak nu de spareribs en wrijf deze in met een bbq rub naar keuze. Mocht je bevroren spareribs gebruiken, zorg er dan voor dat het vlees volledig ontdooid is voor gebruik. Plaats de spareribs met de dikke kant tegen de slowcookerbak aan en schenk vervolgens de saus over de spareribs. Zorg ervoor dat de ribs volledig bedekt zijn met de saus.

Zet nu de slowcooker aan. Je kunt er voor kiezen om het vlees 8 uur lang te bakken op laag vuur of 4 uur lang op hoog vuur. Na 4 of 8 uur kun je de spareribs uit de slowcooker halen. Gebruik een kwastje om de saus, dat achtergebleven is in de slowcooker, over de gare spareribs te smeren. Eventueel kun je nu de spareribs nog grillen als je van een krokant laagje houdt.

Serveer dan de spareribs met bijvoorbeeld een stokbroodje met kruidenboter, gepofte aardappelen of een hassleback aardappels. Ook past hier een heerlijke salade goed bij.

Tip! Houd je spareribs over? Warm het de volgende dag dan weer op en beleg hier een lekker bolletje mee met wat rauwkost. Lekker!

Malse Spareribs

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenSlowcooker

Laat gerust een reactie achter