Recept

Mama’s Gehaktballen

Mama's Gehaktballen

Er is niets lekkerder dan een goed gedraaide gehaktbal. Wanneer onze moeder gehaktballen maakt, schuiven wij graag allemaal aan. Wij vinden mama’s gehaktballen namelijk de lekkerste gehaktballen van de hele wereld. Ze maakt ook altijd extra gehaktballen, zodat als er een paar over zijn, deze lekker de volgende dag op de boterham kunnen. Je moet er wel de tijd voor nemen om ze te maken, maar het resultaat is dan ook heerlijk!

Bereiding van Mama’s Gehaktballen

Doe het gehakt, de ketjap, het paneermeel, de mosterd, het ei , de chilipoeder en de knoflookpoeder allemaal bij elkaar in een grote mengkom. Kneed, met de hand, alle ingrediënten goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in 4 of 8 porties, ligt eraan hoe groot de ballen moeten zijn, en draai er ballen van. Zet de ballen, afgedekt, 30 minuten in de koelkast om te rusten. De ingrediënten kunnen er dan lekker in trekken.

Verhit de roomboter met de olijfolie in een hete braadpan. Wanneer de boter begint te bruinen, braad je de ballen rondom aan. Schenk de runderfond bij de gehaktballen en laat de ballen, met het deksel schuin op de pan, in 45 minuten gaar worden. Vergeet niet om de ballen af en toe te keren.

Heerlijk bij een lekkere Winterse stamppot of op een broodje met satésaus of ketchup!

Smullen maar!

Op zoek naar andere avondeten recepten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Mama's Gehaktballen
Mama's Gehaktballen
Mama's Gehaktballen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter