
Op zoek naar een voedzaam en eenvoudig ontbijtje of tussendoortje? Deze mango kokos chiapudding is precies wat je nodig hebt. De romige combinatie van kokosmelk en skyr vormt een perfecte basis voor de zoete, sappige mango, met een vleugje ahornsiroop voor extra smaak. Chiazaad zorgt niet alleen voor een fijne textuur, maar zit ook boordevol vezels en eiwitten die je lang een verzadigd gevoel geven. Ideaal om vooraf te maken: zet het in de koelkast en je hebt altijd iets lekkers teen voedzaams binnen handbereik.
Op zoek naar een andere heerlijke chiapudding? Bekijk eens ons recept voor een Matcha Aardbeien chiapudding of Blauwe bessen chiapudding. Beide ook ontzettend lekker en erg voedzaam.
Bereiding van de Mango Kokos Chiapudding
In een blender plaatsen wij de bevroren mango (mag ook verse mango zijn), kokosmelk en de skyr. Pureer het tot het egaal is en een heerlijke mango yoghurt ontstaat.
In een andere kom plaatsen wij de chiazaad en de ahornsiroop. Voeg de mango kokos yoghurt toe aan de chiazaad en meng alles goed. Nu kan je het gaan verdelen over verschillende bakjes/potjes of glazen. Wij plaatsen nu de chiapudding in de koelkast om een nachtje te laten wellen.
De volgende ochtend heeft de chiapudding een lekkere pudding structuur en toppen wij het af met wat verse mango en een handje kokosvlokken.
Eet Smakelijk!

