Recept

Marmer Muffins van Chocolade en Vanille

Marmer Muffins

Muffins zijn zo lekker en makkelijk om te maken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Je kunt heerlijke vanille muffins maken maar ook een lekkere chocolade basis gebruiken. Wij konden niet kiezen en hebben daarom deze heerlijke marmer muffins van chocolade en vanille gemaakt. Op deze manier kun je genieten van beide smaken en daarnaast ziet het marmer effect er onwijs gaaf uit!

Bereiding van de Marmer Muffins van Chocolade en Vanille

Zet de oven alvast aan op 175 graden (boven- en onderwarmte) en pak een bakblik voor muffins. Leg in elke uitholling een muffin vormpje.

Zorg ervoor dat de eieren en melk op kamertemperatuur zijn.

Meng dan als eerste de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar in een kom. Voeg dan de melk, zonnebloemolie, vanille-extract en eieren toe en mix alles tot een glad beslag. Zodra je een mooi beslag hebt schenk je een derde van het beslag in een andere kom. Voeg aan dit kleine beetje beslag de eetlepels cacao toe.

Nu heb je zowel een vanille beslag als een chocolade beslag en hier gaan wij de marble muffins mee maken.

Schenk de helft van het vanille beslag in de muffinvormpjes. Voeg dan al het chocolade beslag boven op het vanillebeslag en eindig vervolgens ook met het laatste deel van het vanillebeslag. Met een sateprikker roer je vervolgens kort door het beslag zodat je straks een mooi marmer effect krijgt.

Zet dan het bakblik in de oven en bak de muffins gaar in 30 minuten.

Goed verpakt zijn de muffins ongeveer 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.

Geniet van deze overheerlijke Marmer Muffins!

Marmer Muffins
Marmer Muffins

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter