Recept

Marokkaanse Linzenstoof met Kikkererwten

Linzenstoof met Kikkererwten
Marokkaanse Linzenstoof met Kikkererwten
Marokkaanse Linzenstoof met Kikkererwten
Marokkaanse Linzenstoof met Kikkererwten
Marokkaanse Linzenstoof met Kikkererwten
Marokkaanse Linzenstoof met Kikkererwten

Deze hartverwarmende Marokkaanse linzenstoof met kikkererwten is gezond, zit vol vitamines en is uiteraard makkelijk om te maken. De stoof is rijkelijk gevuld met rode linzen, kikkererwten, wortels, tomaat en radijsjes. Stuk voor stuk gezonde ingrediënten voor een vitamine boost. Daarnaast is het gerecht lekker op smaak gebracht met een kruidencombinatie bekend uit de Marokkaanse keuken. Denk aan kaneel, komijn, koriander en een beetje spice van chilivlokken. Kortom, een lekker vegetarisch gerecht!

Het allergrootste geheim in dit recept is het scheutje appelazijn van Tromp & Rueb. Door een scheutje azijn toe te voegen aan dit gerecht, komen de smaken beter naar voren, hoef je geen extra zout toe te voegen (het is een geweldige zoutvervanger) én wordt alles zachter van smaak.

Het geheim van een scheutje azijn

Een scheutje azijn is niet alleen lekker in een marinade of saladedressing, maar ook ontzettend lekker in stoofgerechten, zoals deze en onze Aziatische visstoof. In principe kun je in elk gerecht een scheutje azijn toevoegen. Het is de ideale smaakmaker en zoutvervanger. Bovendien is het lekker in stoofvlees, stamppotten en zelfs in Oma’s appeltaart. Het zuur van de azijn draagt en versterkt de smaak, waardoor je een volledige smaakbeleving hebt. Vlees wordt er erg zacht en mals van en het is vooral fijn dat je weinig zout hoeft toe te voegen, wat natuurlijk ook weer een stuk gezonder is. Wij zouden het jullie zeker aanraden om vaker een scheutje azijn aan je gerecht toe te voegen! En dan met name de azijnen van Tromp & Rueb!

Tromp & Rueb

En waarom dan voor Tromp & Rueb kiezen? Wij prijzen natuurlijk niet voor niets iets aan en kijken altijd goed naar de producten die je in jouw keuken kunt gebruiken. De azijnen van Tromp & Rueb hebben de beste ingrediënten en worden nog steeds op een ambachtelijke manier gemaakt. Het verschil wordt gemaakt door de natuurazijn extra te laten rijpen op eikenhout en/of kruiden waardoor de azijn van Tromp & Rueb mildzuur van smaak is en veel aromatischer dan de standaard natuurazijn. De appelazijn van Tromp & Rueb wordt na het brouwproces weken met rust gelaten en door de tijd komt de unieke smaak heerlijk in balans.

Daarnaast is Tromp & Rueb ook een ontzettend mooi merk. Zij staan voor een gezond leven, houden ervan om jullie te inspireren om met azijn te koken (houden wij ook van natuurlijk!) en daarnaast zijn zij ook nog eens ambassadeur van de nierstichting. Door het gebruik van azijn kun je minder of geen zout toevoegen wat gezonder is voor jouw nieren en ook nog eens lekkerder.

Ook hebben zij het beste voor met het milieu. Hun flessen zijn misschien wel de mooiste azijnflessen in de supermarktschappen, maar ze zijn ook nog eens gemaakt van 100% gerecyclede petflessen (ontzettend milieuvriendelijk). Ook worden al hun flesjes in een eigen fabriek gemaakt, wat natuurlijk ook super is.

Al met al een super mooi merk, dat voor kwaliteit, smaak en gezondheid staat. 100% puur!

Linzenstoof met Kikkererwten
Linzenstoof met Kikkererwten

Bereiding van de Linzenstoof met Kikkererwten

Snijd het uitje fijn. In een voorverwarmde grote pan fruiten wij de ui in olijfolie. Op laag vuur bakken wij de ui ongeveer 8 minuten. Nu heb je tijd om de rest te snijden. Snijd de knoflook fijn en de wortel en radijsjes in plakjes.

Breng het uitje op smaak met kaneel, korianderpoeder, djintan (komijn), knoflook en een snufje chilivlokken. Bak het mee tot je het goed begint te ruiken, ongeveer 1 à 2 minuten.

Voeg vervolgens de natuurtroebel appelazijn, groentebouillon, gepelde tomaten, gesneden radijsjes, wortels en de linzen toe. Breng het aan de kook en laat het vervolgens 25 minuten zachtjes borrelen. Roer het af en toe. De stoofpot wordt vanzelf dikker, doordat de linzen het groentebouillon opnemen. Voeg de kikkererwten toe en laat deze ongeveer 10 minuten meekoken tot ze gaar zijn.

Verwijder de pan van het vuur en knijp een halve citroen uit boven de stoofpot.

Serveer direct en top het eventueel af met wat verse peterselie.

Eet Smakelijk!

Linzenstoof met Kikkererwten
Linzenstoof met Kikkererwten
Linzenstoof met Kikkererwten
Linzenstoof met Kikkererwten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter