Recept

Marokkaanse Saucijzenbroodjes

Marokkaanse Saucijzenbroodjes

Op zoek naar een onwijs lekker hapje voor het weekend? Maak dan eens deze overheerlijke Marokkaanse Saucijzenbroodjes. Het lijkt op de klassieke variant maar deze broodjes zijn heerlijk gekruid met ras el hanout en peterselie. Daarnaast hebben wij ook nog wat pijnboompitjes door het gehakt gemengd. Ze zijn makkelijk om te maken en weer eens wat anders. Perfect voor een feestje of borrel!

Bereiding van deze heerlijke Marokkaanse Saucijzenbroodjes

Verwarm de oven alvast op 220 graden.

Pak de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat deze ontdooien.

Ondertussen snijden wij de halve ui in kleine stukjes en persen wij het knoflookteentje fijn. Hak ook de peterselie fijn en de pijnboompitten.

Leg het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie en pijnboompitjes toe. Meng alles goed met elkaar. Voeg dan de ras el hanout kruiden toe en kneed nogmaals alles tot een mooi geheel.

Snijd elk bladerdeeg plakje door het midden, zodat je 8 stroken hebt. Vul de ene helft van de bladerdeeg strook met het gehaktmengsel en vouw de lege helft over het gehakt heen. Duw het pakketje dicht met behulp van een vork. Herhaal alle stappen met de rest van het bladerdeeg.

Klop dan een eitje los en smeer hier de broodjes mee in. Strooi ter decoratie nog wat sesamzaadjes over de saucijzenbroodjes.

Leg alle saucijzenbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet deze vervolgens in de oven en bak de hapjes in 20 minuten mooi goudbruin af.

Je kunt ze gelijk serveren wanneer ze uit de oven komen.

Enjoy!

Mocht je liever voor de gewone saucijzenbroodjes willen gaan, Het recept hiervoor vind je via de link.

Marokkaanse Saucijzenbroodjes
Marokkaanse Saucijzenbroodjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter