
Deze goedgevulde Marokkaanse stoofpot is overheerlijk! Het gerecht is door de kruiden rijk van smaak en onwijs gezond door de toevoeging van de zoete aardappel en kikkererwten. Natuurlijk kun je dit recept aanpassen naar eigen smaak. Zo kun je kiezen voor gewone aardappels in plaats van de zoete aardappel en/of kun je de kikkererwten vervangen door een andere soort bonen. Toch vinden wij deze versie het lekkerste en het is ook zeker een enorme aanrader!
Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.
Bereiding van de Marokkaanse Stoofpot met Kikkererwten
Snijd de uien en de knoflook fijn en verwarm in een koekenpan de olijfolie. Voeg de ui toe en bak de ui tot het zacht geworden is. Dit duurt ongeveer drie minuten. Na deze drie minuten voeg je de fijngesneden knoflook toe en deze bak je ongeveer 1 minuut mee.
Doe vervolgens alle ingrediënten, plus wat net gebakken is, in de slowcooker en dan laten we met gemak de slowcooker al het werk doen. Zet de slowcooker aan voor 4 uur op hoog.
Serveer met rijst of couscous en een beetje verse koriander
Geniet ervan!


Zo, dit is lekker. Er waren geen zoete aardappels dus ik heb fles pompoen gebruikt. Net zo lekker.
Hi Astrid,
Wat een slimme oplossing om pompoen te gebruiken ipv zoete aardappel. Dat is zeker een heerlijke vervanging.
Erg leuk om te horen dat het goed gesmaakt heeft!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Heerlijk! En heel makkelijk om klaar te maken. Heel lekker gekruid.
Ik had couscous erbij geserveerd (maakte het nog iets meer Marokkaans)
Wat leuk om te horen en inderdaad couscous erbij serveren is een heerlijke tip!
Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi vraagje moeten de kikkererwten eerst een nachtje in het water staan of zo erin ?
Groetjes
Hi Jolanda,
Dat moet wel als je gedroogde kikkererwten gebruikt. Je kunt ook eventueel een blikje kikkererwten kopen, deze hoef je dan niet op water te laten staan.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma