Recept

Marokkaanse Stoofpot met Kikkererwten

Deze goedgevulde Marokkaanse stoofpot is overheerlijk! Het gerecht is door de kruiden rijk van smaak en onwijs gezond door de toevoeging van de zoete aardappel en kikkererwten. Natuurlijk kun je dit recept aanpassen naar eigen smaak. Zo kun je kiezen voor gewone aardappels in plaats van de zoete aardappel en/of kun je de kikkererwten vervangen door een andere soort bonen. Toch vinden wij deze versie het lekkerste en het is ook zeker een enorme aanrader!

Bereiding van de Marokkaanse Stoofpot met Kikkererwten

Snijd de uien en de knoflook fijn en verwarm in een koekenpan de olijfolie. Voeg de ui toe en bak de ui tot het zacht geworden is. Dit duurt ongeveer drie minuten. Na deze drie minuten voeg je de fijngesneden knoflook toe en deze bak je ongeveer 1 minuut mee.

Doe vervolgens alle ingrediënten, plus wat net gebakken is, in de slowcooker en dan laten we met gemak de slowcooker al het werk doen. Zet de slowcooker aan voor 4 uur op hoog.

Serveer met rijst of couscous en een beetje verse koriander

Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenSlowcooker
Deel:

Laat gerust een reactie achter