Recept

Marsepein Bonbons

Marsepein bonbons

Heerlijk, marsepein! Dit roept het Sinterklaas-gevoel op. Onder een dekentje op de bank zitten met warme chocolademelk en een stukje marsepein. Daarnaast is marsepein heel fijn om te gebruiken bij het decoreren van taarten. Wij zijn net zoals andere hobby bakkers gek op het maken van zoete lekkernijen. Marsepein is namelijk altijd erg soepel en je kan er van alles mee creëren. In het kader van Sinterklaas maken wij dit keer een versie van marsepein bonbons met zelfgemaakte marsepein.

Het maken van de marsepein

We beginnen met het malen van de amandelmeel. Dit malen we 1 keer met een foodprocessor. Je kan de amandelmeel ook door een meelzeef halen. Voeg hierna de poedersuiker toe en haal het geheel door een fijne zeef. Ga door tot de poedersuiker volledig één is met de amandelmeel. Hoe fijner het amandelmeel/poedersuiker mengsel hoe mooier de marsepein wordt. Meng een eiwit met de poedersuiker en amandelmeel. Kneed dit vervolgens tot een goed deeg totdat alle poedersuiker en amandelmeel gemengd is met het eiwit. Als het goed is heb je dan een groot blok marsepein.

Kleur het marsepein nu met “gel” kleurstof en kneed het er goed doorheen. Wanneer de marsepein egaal gekleurd is, wikkel dan de marsepein in vershoudfolie en plaats dit een een nacht in de koelkast. Nadat de marsepein goed stijf is geworden kan het gebruikt worden voor de bonbons. Tip! Je kan het marsepein in stukken verdelen en elk stuk een andere kleur geven. Hierdoor kan je verschillende figuurtjes maken. Bijvoorbeeld bloemetjes, varkentjes of pepernoten (door een beetje cacao door marsepein te mengen).

Voor de marsepein bonbons smelt je de pure chocolade en de melk chocolade ieder apart van elkaar. Rol de marsepein uit maar houd een dikte van ongeveer 1 centimeter aan. Snijd vervolgens de marsepein in vierkantjes en/of driehoekjes. Nadat de marsepein in de juiste vorm zijn gesneden kan je ze in de gesmolten chocolade dopen. Leg de in chocolade gedoopte marsepein op een snijplankje met bakpapier om te hard te laten worden, Wanneer de chocolade om de bonbons hard is geworden, kan je ze decoreren met de chocolade decoreerstiften van Dr. Oetker. Hiermee kan je een kruisje tekenen op de driehoekjes om er een mijter van te maken of een lint met strik om een cadeautje tekenen.

Een heerlijke traktatie bij de koffie of thee tijdens het feestje van Sinterklaas.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsFeestdagenSinterklaas

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter