Ontdek een verrassende combinatie van smaken met onze Matcha Chiapudding met Aardbeien. Matcha en aardbeien zijn een gouden combinatie. Een voedzaam en smaakvol ontbijt of tussendoortje dat net zo goed smaakt als het eruitziet. Deze Matcha Aardbeien Chiapudding geeft een extra kick om de dag te beginnen of om de middagdip tegen te gaan.
Bereiding van de Matcha Aardbeien Chiapudding
We beginnen met het maken van de chiapudding. Meng de amandelmelk met de matchapoeder tot het goed met elkaar gemengd is. Voeg vervolgens de ahorn siroop en het vanille-extract toe en meng het nogmaals. Als laatste voegen wij de chiazaadjes toe. Meng het door elkaar heen en laat het ongeveer 10 minuten opstijven voordat je het in bakjes schenkt. Zet de chiapudding vervolgens in de koelkast.
Terwijl de chiazaadjes de amandelmelk tot zich opnemen, maken wij de aardbeien jam. In een steelpannetje plaatsen wij de aardbeien. Over de aardbeien heen raspen wij de limoen en persen wij de limoen uit. Zet het pannetje op laag vuur en kook het tot het een grove jam is.
Zit er te weinig vocht in de pan? Voeg dan gerust wat water toe zodat de aardbeien niet aanbranden.
Na ongeveer 15 tot 30 minuten zijn de aardbeien zacht en vallen ze uit elkaar. Schenk het in een potje en laat het afkoelen in de koelkast.
De volgende dag kunnen wij de chiapudding afmaken. Op de chiapudding plaatsen wij een paar eetlepels van de aardbeienjam en toppen wij het af met eventueel gesneden verse aardbeien. De chiapudding blijft ongeveer 5 dagen goed in de koelkast.
Laat gerust een reactie achter