Recept

Melanzane di Parmigiana

Melanzane di Parmigiana
Melanzane di Parmigiana
Melanzane di Parmigiana

Sinds Kheira in Napels in Italië is geweest is zij helemaal gek op Melanzane di Parmigiana. Toen zij terug was heeft zij eindeloos geëxperimenteerd tot zij dezelfde smaak te pakken had. Echt waar, deze lasagna is overheerlijk!.

Melanzane di Parmigiana is vegetarische lasagne gemaakt van gegrilde aubergine, een smaakvolle tomatensaus en mozzarella. Je kan deze lasagna ruim van te voren maken en wanneer het tijd is om te eten in de oven plaatsen.

Melanzane di Parmigiana
Melanzane di Parmigiana

Het maken van de Tomatensaus

Snijd de tomaten in blokjes. Wanneer er gebrek aan tijd is kunnen de tomaten vervangen worden door tomatenblokjes op sap (in blik). Smaakt net zo lekker! Snijd vervolgens ook het uitje en de knoflook en de stengels van de basilicum. Fruit de uien, knoflook en de basilicumsteeltjes in een beetje olijfolie in een sauspan. Doe dit ongeveer 3 minuten, tot de uien beginnen te karameliseren en glazig worden. Voeg daarna de tomatenblokjes (inclusief het sap) toe. Voeg de tijm en de oregano toe. Breng het op smaak met peper en zout. Proef de tomatensaus vooral tijdens het kruiden en voeg eventueel nog andere kruiden toe om het op jouw smaak te brengen. Breng de tomatensaus aan de kook, verlaag de temperatuur nadat het kookt. Laat het ongeveer een half uurtje verder sudderen tot er een dikke saus ontstaat.

Het grillen van de Aubergine

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een paar mm dik. Je mag de aubergine schillen, aangezien de plakken met schil (de eerste en de laatste) behoorlijk taai zullen zijn. (Zie de tip wanneer je de aubergine niet schilt) Pak vervolgens een grillpan en doe de rest van de olijfolie in een bakje. Plaats telkens een paar plakken in de grillpan en smeer de plakken in met olijfolie. Besprenkel er vervolgens wat zout overheen. Laat de gegrilde plakken uitlekken op een stukje keukenpapier. Doe dit voor iedere plak.

Het maken van de Lasagne

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Als het goed is gegaan, dan is de tomatensaus nu klaar en een dikke saus geworden. Wacht anders tot de saus klaar is.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Pak een ovenschaal die hoog is, maar niet te breed. De ovenschaal die wij hebben gebruikt is 18,5 x 23 x 7,5. Begin met een laag van aubergine, daarna tomatensaus, mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Wij konden vier lagen maken. Hierbij is telkens een halve bol mozzarella per laag gebruikt.

Wanneer alle ingrediënten op zijn, plaats dan de ovenschaal in het midden van de oven en bak dit ongeveer 30 minuten of tot wanneer de kaas bovenop goudbruin is. Eventueel kan de laatste 5 minuten de oven nog op grillstand worden gezet wanneer de kaas niet snel genoeg bruin wordt. Haal het uit de oven en laat het eventjes afkoelen.

Geniet van deze heerlijke vegetarische lasagna!

Tip: De eerste en laatste plak van de aubergine met schil is een lekkere snack wanneer het besprenkeld wordt met de saus en daarna gegrild!

Melanzane di Parmigiana
Melanzane di Parmigiana

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondKoolhydraat Arme GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter