Recept

Melanzane Gevulde Aubergines

Melanzane gevulde aubergine
Melanzane Gevulde Aubergines
Melanzane Gevulde Aubergines
Melanzane Gevulde Aubergines
Melanzane Gevulde Aubergines

Melanzane di Parmigiana is een van onze lievelingsrecepten als het gaat om vegetarisch en koolhydraatarm eten. Een heerlijke lasagne gemaakt van aubergines, tomatensaus en parmezaanse kaas. Oef, alleen van de herinnering aan die geur al krijg ik trek. Laatst hadden wij een aantal aubergines thuis liggen. Natuurlijk kunnen we dan een overheerlijke melanzane maken maar dit keer besloten wij om het recept in een ander jasje te steken. In plaats van een melanzane in een ovenschaal kozen wij ervoor om melanzane gevulde aubergines te maken. Dus dezelfde smaken maar dat allemaal gevuld in een aubergine. Heerlijk, makkelijk om te maken en erg leuk om te serveren.

Bereiding van de Melanzane Gevulde Aubergines

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Pak de aubergines en snijd deze horizontaal door de helft. Hol dan de aubergines uit doormiddel van een lepel of je kunt de aubergine insnijden om zo het vruchtvlees te verwijderen. Gooi het vruchtvlees niet weg!

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier een beetje olie in. Snijd het vruchtvlees van de aubergine in stukjes en bak deze in de pan met olie. Voeg na 5 minuutjes de tomaten passata toe. Snijd de basillicumblaadjes in reepjes en voeg ook de oregano en basillicum toe aan de pan. Roer alles goed door en breng de tomatensaus op smaak door peper en zout toe te voegen. Laat alles nog eventjes 5 minuten door pruttelen.

Schep dan de aubergine tomatenvulling in de uitgeholde aubergines en strooi hier de geraspte mozzarella en Parmesaanse kaas over. Leg de gevulde aubergines in een ovenschaal en plaats deze vervolgens in de oven. Bak de melanzane gevulde aubergines in 25 minuten gaar.

Na een klein half uurtje zal het eten klaar zijn en kun je deze serveren. Maak er een frisse salade bij en geniet van je eten!

Eet Smakelijk!

Melanzane gevulde aubergine
Melanzane gevulde aubergine
Melanzane gevulde aubergine

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenKoolhydraat Arme GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter