Recept

Meringue Paasnestjes

Meringue Paasnestjes
Meringue Paasnestjes
Meringue Paasnestjes
Meringue Paasnestjes

Deze meringue paasnestjes met sinaasappelcurd zijn perfect om van te smullen tijdens pasen. De meringue is lekker zoet en knapperig en de curd is fris en fruitig. Beiden een ideale combinatie met chocolade paasietjes. Hierdoor ziet het er niet alleen super leuk uit maar smaakt het ook nog eens heerlijk. De schuimnestjes zijn leuk om tijdens de Paas brunch of als toetje te serveren. Laat je niet afschrikken om meringue te maken. Vaak lijkt dat erg moeilijk maar dat is het zeker niet. Zorg ervoor dat de kom goed ontvet is met citroen, de eiwitten goed geklopt zijn en dat je oven op de juiste stand staat. Verder moet je enkel wat geduld hebben. Als het dan lukt, dan heb je ook wel iets ontzettend lekkers gemaakt.

Meringue Paasnestjes
Meringue Paasnestjes

Bereiding van Meringue Paasnestjes

Dit recept kan je grotendeels voorbereiden, zodat je op de dag zelf alleen de meringuenestjes hoeft te vullen. De schuimpjes zijn namelijk ongeveer een week goed en de sinaasappelcurd minimaal twee weken als de potjes goed schoon zijn gekookt.

Maak om te beginnen alles, wat in aanraking komt met de eiwitten, vet vrij door gebruik te maken van citroensap of limoensap.

Om te beginnen verwarmen we de oven voor op 200 graden. Pak een bakplaat en plaats hierop bakpapier en de suiker. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de suiker ongeveer 5 minuten tot de suiker begint te smelten.

Terwijl de suiker in de oven zit, beginnen we met het kloppen van de eiwitten. Zet de mixer op de laagste stand en klop de eiwitten tot er bubbels ontstaan. Zet daarna de mixer op de hoogste stand tot er zachte pieken ontstaan. Blijf kloppen en voeg daarna 1 eetlepel warme suiker per keer toe. Blijf mixen tot je geen suiker meer voelt in het suikermengsel. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en mix het tot het vermengd is met het schuim.

Verlaag de temperatuur van de oven naar ongeveer 90 graden. Laat de ovendeur op een kiertje open staan, zodat de oven wat sneller afkoelt. Schep de meringue in een spuitzak met een ster spuitmond. Maak nu cirkels op de bakplaat met bakpapier en deze cirkels vul je volledig in. Maak vervolgens nog twee open cirkels erop, zodat je een nestje creëert. Bak de schuimpjes in het midden van de oven gedurende 2,5 uur tot 3 uur, totdat je deze schuimpjes van het bakpapier af kunt halen. Laat ze dan nog even afkoelen in de oven.

Terwijl de schuimpjes in de oven zit kan je de sinaasappelcurd maken. Het recept vind je hier.

Om deze nestjes samen te stellen, hak je eerst nog even wat hazelnoten in fijne stukjes. Vul de nestjes met de afgekoelde sinaasappelcurd en versier ze met hazelnoten, paaseitjes en eventueel wat munt.

Enjoy!

Deze paaseitjes hebben wij gekocht bij de HEMA.

Meringue Paasnestjes
Meringue Paasnestjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureFeestdagenPasen

Laat gerust een reactie achter