Afgelopen week bezochten wij de eerste Europese plantbased Drive-Through van Meatless Farm en Salsa Shop. Daar genoten wij van heerlijke Mexicaanse gerechten, zoals burrito’s en nacho’s, die gemaakt waren met het plant-based ‘gehakt’ van Meatless Farm. Wij genoten er zo ontzettend veel van, dat wij besloten om thuis nog een lekker recept met dit plantaardige gehakt te maken. Uiteraard een lekker recept met een Mexicaanse twist, onze favoriete keuken. Het zijn heerlijke Mexicaanse gevulde portobello’s met vegan gehakt. Het gerecht is niet alleen vegetarisch, maar ook koolhydraatarm. Perfect als je een dagje wil minderen met koolhydraten. De cheddar bovenop maakt het gerecht helemaal af. De gevulde portobello’s zijn ontzettend lekker, goed op smaak en makkelijk om te maken. Een heerlijk recept om tijdens deze ‘Week Zonder Vlees’ van te genieten!
Dit recept is ook makkelijk vegan te maken, door het gebruik van plantaardige ‘kaas’ en yofu of sojaroom.
Over Meatless Farm
Meatless Farm is een merk met heerlijke plantaardige producten, die het makkelijk maken om onze vleesinname te verminderen. Hun ‘gehakt’ ziet er bijna net zo uit als gewoon gehakt en smaakt ook erg goed. Je hebt haast niet door dat je geen echt vlees eet! Je kunt het plantaardige gehakt daarom goed verwerken in bijvoorbeeld chili con carne, Bolognese saus, lasagne en meer.heerlijke gerechten. Goed om te weten, het ‘gehakt’ is gemaakt van een mix van erwten-, rijst-, en soja eiwitten.
Ook hebben ze, naast het ‘gehakt’, plantaardige burgers in het assortiment. Hierdoor kun je deze week ook genieten van een heerlijk broodje met een vegan burger. Probeer deze burger bijvoorbeeld in onze Griekse vega burger recept met feta, tomaat en rode ui. De producten van Meatless Farm kun je kopen bij Crisp, Gorillas en Vegan Fresco.
Bereiding van de Gevulde portobello’s met vegan gehakt
Allereerst zet je de oven aan op 200 graden.
Dan pak je een pan en zet je deze op het vuur. Verhit hier een beetje olie in. Bak vervolgens het plant-based gehakt een paar minuten in deze pan, zodat het een mooi krokant en bruin laagje krijgt.
Voeg na 5 minuten de maïskorrels en bonenmix toe en kruid alles met de twee eetlepels Mexicaanse kruidenmix. Schep alles goed door elkaar heen, zodat alle ingrediënten in de pan goed gekruid worden. Laat alles nog een paar minuutjes verder bakken.
Pak de portobello’s, verwijder de steel en hol ze met een lepel uit. Schep ze dan vol met het Mexicaanse ‘gehakt’ en bonen. Strooi hier de cheddar overheen en zet ze daarna in een ovenschaal.
Zet de ovenschaal in de oven en bak alles in 15 minuten gaar en goudbruin.
Zodra de portobello’s klaar zijn, haal je ze uit de oven en verdeel je ze over 4 bordjes. Snijd als laatste het bosuitje in ringetjes en verdeel deze, samen met de zure room, over de gevulde portobello’s.
Nu kun je genieten van deze heerlijke vegetarische maaltijd! Het is heerlijk om hier een portie rijst per persoon bij te eten. Mocht je geheel koolhydraatarm willen eten, dan raden wij aan om 2 portobello’s per persoon te maken en er een salade bij te serveren.
Laat gerust een reactie achter