Recept

Mexicaanse Bloemkoolrijst met Pulled Chicken

Mexicaanse Bloemkoolrijst met Pulled Chicken
Mexicaanse Bloemkoolrijst met Pulled Chicken

Wij zijn sinds een paar maanden helemaal fan van bloemkoolrijst. Vaak eten we het als nasi met groente en onze eigen nasi boemboe. Dit keer hebben wij een nieuw gerecht bedacht. Dit keer uit één van onze favoriete keukens. Wij maakten een heerlijke Mexicaanse bloemkoolrijst met pulled chicken. Erg gezond door de koolhydraat arme rijst, boordevol groente en vol van smaak. Daarnaast redelijk snel gemaakt en met de pulled chicken er bij is het helemaal top! Kortom een lekker nieuw gezond avondmaaltje.

Bereiding van de Mexicaanse Bloemkoolrijst

Zet alvast een steelpannetje op het vuur met wat warm water. Breng deze aan de kook en leg hier de twee stukken kipfilet in. Kook de stukjes kipfilet 20 minuten.

Verhit dan een beetje olie in een wokpan. Snipper een rode ui en bak deze een beetje aan in de wokpan. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en wok deze 5 minuten mee met de rode ui. Giet de gemengde bonenmix af en voeg deze toe aan de bloemkoolrijst. Meng alles goed met elkaar. Voeg dan als laatste de twee eetlepel van onze Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak alles goed, zodat de kruiden over het hele gerecht verspreid zijn.

Haal de kipfilet uit het water en trek het los met twee vorken. Voeg hier vervolgens 2 eetlepels BBQ saus aan toe en meng alles goed met elkaar.

Schep de Mexicaanse bloemkoolrijst op een bordje en leg hier boven de BBQ pulled chicken.

Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Mexicaanse Bloemkoolrijst met Pulled Chicken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenKoolhydraat Arme GerechtenVlees Gerechten

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter