Recept

Mexicaanse Schotel met Aardappeltjes en Gehakt

Mexicaanse Schotel met Aardappeltjes en Gehakt
Mexicaanse Schotel met Aardappeltjes en Gehakt
Mexicaanse Schotel met Aardappeltjes en Gehakt

Deze heerlijke Mexicaanse schotel met aardappeltjes en gehakt is erg makkelijk te maken en is een goed gevulde maaltijd. Het gerecht is een beetje een combinatie van nachos en loaded fries. Alleen ontbreekt de kaas hier om het allemaal een keertje gezonder te houden. Zowel de aardappelpartjes als het gehakt wordt gekruid met onze eigen Mexicaanse Kruidenmix. Daarnaast is het gerecht belegd met onze favoriete toppings zoals paprika, bosui, koriander en zure room. Het gerecht staat met ruim een half uurtje op tafel, zodat jij hier met jouw gezin van kunt genieten. Perfect voor doordeweeks maar ook erg lekker in het weekend natuurlijk.

Wij gebruiken paprika en koriander in dit recept. Hou je niet van paprika, dan kan je het gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld een tomaat of courgette. De koriander zou je kunnen vervangen door peterselie of gewoon weglaten.

Het maken van deze Mexicaanse Schotel

Voor de bereiding van deze Mexicaanse Aardappelpartjes met Gehakt, maken wij gebruik van voorgekookte aardappelpartjes voor het gemak. Je kan ook zelf aardappeltjes schillen/scrobben en in in partjes snijden, alleen dan moeten de aardappelpartjes wat langer in de oven, tot ze gaar zijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de aardappelpartjes met de helft van de Mexicaanse kruiden en de helft van de olijfolie. Bak de aardappelpartjes in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika in grove blokken. Verwarm in een hapjespan de andere helft van de olijfolie en bak hierin de ui tot het glazig is. Wanneer het glazig is voegen wij de paprika en de knoflook toe.

Voeg het gehakt toe en de andere helft van de Mexicaanse kruiden en bak het tot het gehakt gaar is. Plaats de aardappelpartjes in een ovenschaal en schep het gehakt eroverheen.

Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel de bosui, koriander en zure room over de gehakt heen.

Variatietip: Om er nog meer comfort food van te maken kan je ook geraspte kaas toevoegen en het eventjes grillen in de oven.

Geniet van deze heerlijke Mexicaanse schotel

Mexicaanse Schotel met Aardappeltjes en Gehakt
Mexicaanse Schotel met Aardappeltjes en Gehakt

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter