Ontdek de heerlijke combinatie van deze mini aardbeien rabarber galettes met een vleugje sinaasappel. Het is een heerlijke zoete en fruitige lekkernij, die jouw smaakpapillen zal verwennen. De sappige aardbeien en friszure rabarber vormen een perfecte smaakcombinatie, terwijl de toevoeging van sinaasappel een verfrissende en citrusachtige twist geeft. Met zijn krokante korst en zachte vulling is deze galette een waar genot om te proeven en te delen. Of je nu een speciale gelegenheid viert of jezelf gewoon wilt verwennen, deze mini Aardbeien Rabarber Galettes zijn een smaakvolle traktatie, die je steeds opnieuw wilt maken. Bereid je voor op een culinair avontuur en laat je betoveren door deze overheerlijke creatie.
Taartbodem
Om deze lekkere rabarbertaart te maken, maken we het deeg zelf. We beginnen met een glas water in de koelkast te zetten, zodat het water goed koud kan worden.
In een grote kom mengen we bloem, kristalsuiker en zout. Snijd de koude boter in kleine blokjes. Voeg de boter toe aan de bloem. Wrijf de koude boter met je vingers in de bloem tot het leidt tot een grof deeg.
Voeg eetlepel voor eetlepel koud water toe aan het deeg. Kneed het deeg tussendoor goed tot er een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Vorm daarna een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Dit kan ook een dag vooraf gedaan worden.
Verdeel het deeg in vieren en rol het uit tot vier kleine taartjes. Plaats de taartjes in de koelkast om het minimaal nog een half uur te laten rusten. Heb je niet zoveel ruimte in de koelkast, dan kun je de taartjes ook prima stapelen met bakpapier er tussen.
Mini Aardbeien Rabarber Galettes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was en snijd de rabarber in kleine stukjes en snijd de aardbeien in plakjes. Mix de rabarber met kristalsuiker, zout, sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Plaats de stukjes in het midden van de uitgerolde taartbodem. Zorg ervoor dat er niet onnodig vocht meegaat op de bodem. Dit zal namelijk gaan lekken en kristalliseren door de suiker. Kortom: Het zorgt voor een bende in de oven, dus laat het vocht zoveel mogelijk in de kom. Verdeel het over de taartjes, maar houd nog wel een rand van het deeg over, die we straks gaan omvouwen. Vouw de randen dicht van ieder taartje en smeer ze in met een geklopt ei. Besprenkel de randen vervolgens met de lichte basterdsuiker. Smeer de rabarber en aardbeien in met gesmolten boter.
Bak de galette in het midden van de oven gedurende 35 tot 40 minuten of tot de taart goudbruin en gaar is.
Serveer het eventueel met wat slagroom of vanille-ijs.