Recept

Mini Cheesecake Bites

Mini Cheesecake Bites
Mini Cheesecake Bites

Zijn jullie net zo goed op cheesecake als dat wij zijn? Vooral bij Shanna thuis is deze taart favoriet! Cheesecakes zijn altijd lekker romig met een heerlijke koekjesbodem. Daarnaast kun je er alle kanten mee op. Zo kun je ook heerlijke mini’s maken om uit te delen. Neem nou deze Mini Cheesecake Bites. Ideaal voor een high tea, verjaardag of een lekkere traktatie op het werk. Daarnaast zijn ze onwijs lekker, dus zorg maar dat je genoeg maakt!

Voor dit recept maken wij gebruik van een vierkante springvorm die 24 bij 24 cm is.

Bereiding van de Mini Cheesecake Bites

Plaats bakpapier over de bodem van de springvorm, omdat wij een springvorm gebruiken, plaatsen wij geen bakpapier aan de zijkanten. Gebruik je geen springvorm, plaats dan wel bakpapier aan de zijkanten.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine. Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de gesmolten boter vervolgens toe aan de koekkruimels. Bekleed de springvorm met bakpapier en leg hier de koekkruimels met boter in. Verspreid de koekbodem evenredig en druk het goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm eventjes in de koelkast.

Plaats de monchou in een mixer en klop tot het licht en luchtig is. Mix de maizena met het vanille-extract. Voeg de suiker, zout, maizena, eieren en vanille-extract toe. Het cheesecakemengsel zou egaal en vloeibaar moeten zijn. Plaats het cheesecakemengsel in de de springvorm en plaats de springvorm in het midden van de oven. Bak de cheesecake in 30 minuten tot het alleen nog een beetje in het midden schudt. Laat de cheesecake dan ongeveer 20 minuten afkoelen en plaats het in de koeling voor minimaal 2 uur, het liefst een hele nacht, zodat de cheesecake goed stevig kan worden.

Snijd nu de cheesecake met een scherp mes in stukjes. Maak het mes vaak schoon, anders krijg je overal kruimels. Plaats ze nog even terug in de koelkast, tot de chocolade gesmolten is.

Snijd de pure chocolade fijn en smelt het samen met de kokosolie in de magnetron. Voor tips and tricks om jouw chocolade goed te smelten, kan je het beste dit artikel lezen. Wanneer de chocolade gesmolten is, dip je ieder stukje cheesecake bite in de chocolade.

Zet de bites op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats het in de koelkast. Op deze manier komt de chocolade weer gemakkelijk los van de bakplaat.

Serveer wanneer de chocolade hard is geworden.

Geniet van deze overheerlijke bites!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCheesecakeKleine Lekkernijen

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter