Recept

Mini Galettes met Bosbessen

Mini Bosbessen Galettes
Mini Galettes met Bosbessen
Mini Galettes met Bosbessen

Thuis zijn wij enorm fan van galettes. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Zo kun je er een heerlijke hartige vulling in doen maar je kunt er ook heerlijke gebakjes van maken. Neem nou deze heerlijke mini galettes met bosbessen. Die zien er toch fantastisch lekker uit? De vulling is lekker zoet en fruitig. Het deeg voor de galettes maak je zelf. Ook dit is erg simpel. Je hebt niet te maken met lastige handelingen, blind bakken of mooie randjes. Lekker makkelijk dus! En toch maak je een paar heerlijke, mooie taartjes met dit recept. Super leuk om te serveren als je visite hebt of bij een high tea!

Bereiding van Mini Galettes met Bosbessen

We beginnen met het maken van het taartdeeg.

Plaats een glas water in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. In een grote kom mengen we het bloem, suiker en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf de koude boter met je vingers in de bloem tot het resulteert in een grof deeg. Voeg vervolgens, eetlepel voor eetlepel, koud water toe aan het deeg, terwijl je het kneed, tot het deeg soepel en samenhangend aanvoelt. Vorm er een mooie bal deeg van en plaats het in plastic folie in de koelkast, minimaal een uur.

Rol het deeg vervolgens uit tot 4 kleine cirkels en plaats het op meerdere bakplaten in de koelkast met bakpapier eronder. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast, zodat het deeg koud kan worden en niet teveel krimpt in de oven.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Terwijl het deeg in de koelkast staat, maak je de vulling.

Was de bosbessen goed en laat ze uitlekken. Mix de bosbessen met de citroenzest en mix de citroensap met de maizena. Mix de bosbessen met de citroenmaizena.

Klop een ei en mix een klein beetje water met het ei.

Wanneer de bodems een half uur in de koelkast hebben gestaan, kunnen ze worden gevuld met het bosbessen mengsel. Spreid de bosbessen over de 4 bodems heen, laat een paar centimeters over. Vouw het overgebleven deeg om. Met een kwastje spreid je het ei over het omgevouwen deeg. Strooi de lichte basterdsuiker over de rand heen en plaats de taart in het midden van de oven.

Bak de mini galettes met bosbessen in de oven af tot ze gaar en goudbruin zijn, dit duurt 30 tot 35 minuten. Laat het eventjes afkoelen en serveer direct.

Eet Smakelijk!

Meer soorten galettes? Je kunt voor hartig gaan en deze heerlijke courgette galette kiezen. Of je kunt een zoete variant maken met kersen.

Mini Bosbessen Galettes
Mini Bosbessen Galettes
Mini Bosbessen Galettes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ToetjesZoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Laat gerust een reactie achter