Deze snelle kaneel rolletjes zijn niet alleen super lekker maar ook nog eens makkelijk te maken. Met slechts 4 ingredienten tover jij deze zoete broodjes op de ontbijttafel. Daarnaast zijn ze ook erg lekker voor bij de koffie of thee en voor bijvoorbeeld een high tea of brunch. Kortom genoeg gelegenheden om deze heerlijke kaneel rolletjes te maken.
Bereiding van de Snelle Kaneel Rolletjes
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed alvast een bakblik met bakpapier.
Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg door het midden en plak beide gedeeltes aan elkaar. Hierdoor ontstaat er een groot vierkant aan croissantdeeg. Meng de suiker met het kaneel en de gesmolten boter. Smeer de kaneel suiker op de oppervlakte van de croissantdeeg. Vervolgens rollen we het deeg op zodat er een grote deegrol ontstaat. Snijd de rol in plakjes en leg deze plat op het bakblik.
Plaats de bakplaat in de oven en bak de kaneel rolletjes in 15 minuten goudbruin.
Laat ze even afkoelen en dan zijn ze klaar om op te eten.
Waar haal ik croissantdeeg? Of hoe maak ik dit?
Hoi Edith,
Je kan croissantdeeg bij de supermarkt kopen. Wij kopen vaak de croissantdeeg van Danerolles.
Succes!
Hmm… dit is inderdaad erg lekker! Ik heb het trouwens gewoon gemaakt met bladerdeeg, bevalt ook prima! En dan een kleinere portie 🙂
Goedemiddag. Ik ben bezig geweest met de kaneelrolletjes. Het is op zich gelukt, maar ik had wel problemen met het blikje van het deeg. Ik heb reumahanden en krijg het dus niet open. Gedaan dan met blikopener en je raad het, het kwam er dus verkeerd uit. Ik heb het een beetje kunnen redden. En het is idd gelukt.
Nu is mijn vraag: Weten jullie en manier om het wel normaal eruit te krijgen???
Bij voorbaat dank.
PS. Bedankt voor het recept. Heerlijk!!!!!
Hoi Bep,
Fijn dat het lekker heeft gesmaakt en dat ze gelukt zijn. Wel vervelend dat het blikje niet makkelijk te openen is voor jou. Normaal gesproken moet je de deeg er erg gemakkelijk uit krijgen maar ik begrijp dat het voor jouw handen niet goed te doen is. Eerlijk gezegd zouden wij niet weten hoe jehet deeg anders er uit kunt halen. Wellicht kunt u de broodjes de volgende keer maken met zelfgemaakt deeg of bijvoorbeeld bladerdeeg. Natuurlijk is de structuur wel iets anders ten opzichte van croissantdeeg.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma