Recept

Mini Plaattaartjes met Paddenstoelen

Mini Plaattaartjes met Paddenstoelen
Mini Plaattaartjes met Paddenstoelen

Wij houden van plaattaarten. Groot of klein, alle formaten zijn goed! Deze keer hebben wij heerlijke mini plaattaartjes met paddenstoelen gemaakt. Deze zijn niet alleen belegd met paddenstoelen, maar ook met spekreepjes, boursin en bosuitjes. De hapjes zijn natuurlijk erg lekker, snel gemaakt en makkelijk om te maken. Ook leuk om uit te delen tijdens een borrel.

Bereiding van deze Mini Plaattaartjes met Paddenstoelen

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wij beginnen door de spekreepjes te bakken tot ze lekker krokant zijn. Ondertussen snijden wij de grote stukken paddenstoelen wat kleiner. Schep vervolgens de spekreepjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat het vet van de spekjes in de pan.

In diezelfde pan bakken wij de paddenstoelen tot ze goudbruin zijn. Laat de paddenstoelen, net als de spekjes, uitlekken.

Snijd een kleiner vierkant in de bladerdeeg. Snijd het niet helemaal door, dit is om een rand vrij te houden en aan te geven waar de vulling komt. Leg bakpapier over een ovengrillrek en plaats hierop het bladerdeeg.

Smeer de randen van het bladerdeeg in met een geklopt eitje. Smeer de vierkantjes (niet de randen) in met de Boursin. Verdeel vervolgens de paddenstoelen en spekjes over de Boursin.

Bak de mini plaattaartjes met paddenstoelen in het midden van de oven gedurende 20 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel ze dan over de mini plaattaartjes heen.

Laat het eventjes afkoelen en geniet ervan!

Eet Smakelijk!

Naast deze mini plaattaarten met paddenstoelen hebben wij ook nog grotere plaattaarten. Bekijk hier snel wat wij nog meer hebben!

Mini Plaattaartjes met Paddenstoelen
Mini Plaattaartjes met Paddenstoelen
Mini Plaattaartjes met Paddenstoelen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelQuiches & Plaattaarten

Laat gerust een reactie achter