Quiche Lorraine maar dan in mini variant! Net zo lekker, snel gemaakt en perfect voor een brunch of high tea! Ze zijn pas echt lekker als ze net uit de oven komen, omdat ze dan nog lekker warm zijn.
Bereiding mini quiche lorraine
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voor deze mini quiches maak ik gebruik van een cupcake vorm. De holtes van de cupcake vorm vet je in met een beetje boter. Daarna vul je de holtes met een plakje bladerdeeg, zodat je een mooi bakje krijgt.
Klop nu de eieren en de crème fraîche met elkaar. Voeg hier de helft van de geraspte kaas en een snufje nootmuskaat en peper aan toe.
Bak de magere spekreepjes in een koekenpan tot ze mooi krokant gebakken zijn. Dep het vet van de spekjes met een keukenpapiertje en voeg ook deze toe aan het eiermengsel. Vul dan de bakjes van bladerdeeg in de cupcake vorm met het eier-spekjes mengsel en bestrooi de bovenkant met het overgebleven geraspte kaas. Plaats de cupcake vorm in de oven en bak de quiches ongeveer 20 minuten goudbruin.
Beste kokende zussen,
Bedankt voor het heerlijke recept “Mini Quiche Lorraine”. We hebben het een keer gemaakt volgens jullie recept. Het was heerlijk. Omdat we vegetarisch zijn hebben we het ook een keer gemaakt met vegetarische spekjes van de Jumbo. Ook dan is het resultaat prima. Het is alleen belangrijk om de spekjes klein te snijden. Zo uit de verpakking zijn ze te groot. Verder hebben we ook nog een keer dit recept gemaakt en het bladerdeeg vervangen door “Hartige Taartdeeg”. Achteraf vonden we dit nog het lekkerst. De quiches worden dan minder zwaar.
Vriendelijke groet, Bert de Vaan
Hoi Bert,
Wat leuk om te lezen en fijn om te horen dat ze je goed smaken. Het is inderdaad ook erg lekker met hartige taartdeeg en met vegetarische spekjes. Dat is het leuke van quiches, je kunt er alle kanten mee op.
Bedankt voor de tips!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma