Recept

Mini Chocolade Tulbanden met Baileys

Gek op Bailey’s? Dan moet je deze mini chocolade tulbandjes maken met baileys glazuur. Zelf kunnen wij al geen genoeg krijgen van alles wat met chocolade te maken heeft. Nu hebben wij het nog lekkerder gemaakt om het heerlijke, romige drankje er in te verwerken. De combinatie van heerlijke chocolade tulbandjes met de romige baileys glazuur is echt geweldig lekker. Super leuk om te maken voor de kerstbrunch of om te serveren als dessert.

Bereiding van deze Mini Tulbanden met Baileys

Verwarm de oven voor op 160 graden. Wij beginnen met het mengen van de droge ingrediënten. In een kom mengen wij de kristalsuiker, bloem, cacaopoeder, zout en de baking soda.

Smelt de pure chocolade in de magnetron. Zorg er wel voor dat je de chocolade niet laat verbranden in de magnetron. Dus smelt het in intervallen van eerst 30 seconden en daarna 5 seconden totdat alles volledig gesmolten is. Roer tussendoor. Laat het even afkoelen.
In een kleine kom mengen wij het ei, de karnemelk, olijfolie, chocolade, koffie, jameson en baileys. Klop het met een garde tot het volledig gemengd is.

Schenk nu de vloeibare ingrediënten in de droge ingrediënten. Klop het met een garde tot het resulteert in een egaal mengsel. Schenk het in een maatbeker en vul de tulband vormpjes. Je kan dit uiteraard ook gewoon met een lepel doen, maar omdat dit mengsel heel vloeibaar is, kun je het ook in een maatbeker gieten en vervolgens in de vormpjes schenken. Vul de tulbandvormpjes voor ongeveer 75 procent.

Bak de mini tulbanden af in het midden van de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten.

Maak de glazuur door de poedersuiker met de baileys te mengen. Schenk het over de tulbandjes heen voor het serveren.

Tip! Liever 1 grote tulband maken? Giet dan het mengsel in een grote vorm en bak de cake 60 minuten lang in de oven.

Mini Tulbandjes met Baileys

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureFeestdagenKerstCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter