Zien deze mini vanille tulbanden met frambozenglazuur er niet onwijs lekker uit? Wij zijn gek op deze kleine cakejes en maken ze dan ook regelmatig voor een uitgebreide brunch, een high tea of tijdens de feestdagen. Natuurlijk kun je de grote variant maken, maar is het niet veel leuker om ieder een eigen tulband te geven? Deze mini vanille tulbanden met frambozen glazuur zijn lekker luchtig en fruitig door de glazuur. Een gouden combi, die altijd smaakt.
Hoe maak je deze Mini Vanille Tulbanden met Frambozen Glazuur
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de mini tulband vormpjes in met een bakspray. Heb je geen bakspray, dan kan je de vormpjes invetten met wat roomboter.
Om de mini tulbandjes te maken, mixen wij de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. In een standmixer mixen wij de boter en suiker samen. Zet de mixer op een lage snelheid en voeg de eieren één voor één toe, tot ze volledig zijn opgenomen in het deeg. Voeg hierna de zure room en het vanille-extract toe. Mix het nu op een middelhoge snelheid tot alles volledig gemengd is.
Met een spatel schep je de kom schoon indien nodig, zodat alles volledig wordt gemengd.
Verlaag de snelheid en voeg langzamerhand de droge ingrediënten toe. Mix het tot alles net gemengd is, als je het teveel mixt wordt de cake minder lekker.
Schep het mengsel in de mini tulband vorm en vul het ongeveer 2/3. Als je meerdere keren dezelfde vorm gebruikt, plaats dan vershoudfolie over het beslag. Bak het voor 20 tot 25 minuten, tot de cake bruin begin te worden en terug springt wanneer je erin duwt.
Laat het 5 min afkoelen in de vorm en haal ze dan uit de vorm. Laat ze volledig afkoelen.
Mix de poedersuiker met de melk en de frambozenjam. Dip iedere tulband in het glazuur.
Laat het glazuur hard worden.
Geniet ervan!
Nu je toch de bakvormpjes voor de mini tulbanden in huis hebt, moet je ook zeker eens deze heerlijke chocolade tulbandjes met baileys maken! Overheerlijk!
Laat gerust een reactie achter