Recept

M&M Koekjes

M&M Koekjes
M&M Koekjes

Deze M&M koekjes met pindakaas zijn heerlijk om van te snoepen. Ze zijn lekker chewy, goed gevuld met M&M’s en hebben een lekkere smaak door de pindakaas. Ook zijn de koeken onwijs makkelijk om te maken en hoef je enkel wat geduld te hebben. Maar zodra ze uit de oven komen heb je heerlijke koekjes waar je zeker niet van af kunt blijven! Dat wordt smullen!

Voorbereiding

Begin met het snijden van de pure chocolade in kleinere stukjes. Je kan hier uiteraard ook chocolate chips voor gebruiken. Wij gebruiken voor dit recept pure pindakaas. Dit is een pindakaas die volledig bestaat uit pinda’s zonder toevoegingen. Het kan gewoon in de supermarkt gekocht worden. Op deze manier hebben we meer controle over de suikers die we in deze koekjes gebruiken.

M&M Koekjes
M&M Koekjes

Bereiding van de M&M Koekjes

Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en het zout. Zet vervolgens deze kom opzij. Mix de roomboter, kristalsuiker, lichte basterdsuiker en de pindakaas tot het een egaal mengsel is. Mix de eieren en de vanille-extract met de suikers en meng het tot het egaal is.

Voeg de bloem eraan toe en meng het tot het egaal is. Wij hebben het eerst met een spatel er grotendeels doorheen geroerd, zodat onze keuken geen puinhoop werd. Voeg de chocolade en ⅓ van de m&m’s toe en laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm tegelijk de oven voor op 190 graden.

Pak twee bakplaten en bekleed deze bakplaten met bakpapier. Maak kleine hoopjes met een dessertlepel en plaats deze op de bakplaat. Let op ze lopen nog flink uit in de oven, dus zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.

Plaats de overige M&M’s in een hersluitbare diepvrieszak en maak ze kapot door middel van een deegroller. Kruimel de M&M stukjes en plaats ze op de balletjes deeg. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Zet het overgebleven deeg in de tussentijd in de koelkast en herhaal deze stappen tot al het deeg op is.

Deze M&M koekjes zijn heerlijk om warm uit de oven te eten, maar je kunt ook wachten tot ze afgekoelt zijn. Proef ze maar en wij weten zeker dat je er niet vanaf kunt blijf. Wij in ieder geval niet ;)!

Enjoy!

M&M Koekjes
M&M Koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKoekjesZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (5)

Laat gerust een reactie achter