Recept

Monchoutaart

Monchoutaart
Monchoutaart
Monchoutaart

Vier je een verjaardag of heb je een onverwachts een taart nodig maar wil je niet de hele dag in de keuken staan? Deze monchoutaart is heerlijk, romig, zoet en binnen een half uurtje gemaakt. Een heerlijke taart voor je visite en jezelf. Het makkelijke van deze taart is dat hij niet in de oven hoeft, hierdoor is hij in een mum van tijd klaar. De monchoutaart bestaat uit een heerlijke bodem van bastogne koeken, een romige laag van monchou en slagroom en bovenop een heerlijke topping van kersen. Klinkt goed he?! Bij onze verjaardagen kan hij niet ontbreken en vanaf nu kun jij hem ook zo klaar maken.

Bereiding van de Monchoutaart

Pak een springvorm en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.

Maal de bastogne koeken fijn met een keukenmachine of druk ze fijn met een deegroller. Het is belangrijk dat de koekjes goed fijn  zijn verkruimeld, hierdoor zal de bodem beter worden.

Verwarm in een steelpannetje de boter. Zodra deze geheel gesmolten is, haal je de pan van het vuur. Voeg de gesmolten boter toe aan de vermalen koekkruimel. Meng alles goed door elkaar heen en giet dit in de springvorm op de bodem. Verspreid de beboterde koekkruimels over de gehele bodem en druk deze aan door middel van het gebruik van een lepel (bolle kant). Verdeel de koekkruimels eerlijk over de bodem, anders heb je straks een gedeelte met een dikke bodem en een gedeelte met een dunne bodem. Plaats hierna de springvorm met bodem 10 minuten in de koelkast zodat de boter kan koelen en de bodem stevig wordt.

Nu gaan we beginnen aan het middelste gedeelte van de taart. Klop de monchou los in een kom en voeg daar de slagroom bij. Meng alles goed door elkaar en zodra de 10 minuten over zijn kun je het roomkaas mengsel bovenop de heerlijke bastogne bodem gieten. Verdeel alles netjes over de gehele oppervlakte.

Voeg als laatste de kersen vlaaifruit toe en verdeel het fruit en vlaai over de roomkaas.

Ik vind het altijd lekker als de taart nog eventjes in de koelkast staat zodat hij nog wat steviger wordt dan dat hij al is. Mocht je die tijd niet hebben dan kun je ook gelijk al van deze heerlijke taart genieten. Zo simpel kan een taart maken dus zijn en dat is er zeker niet vanaf te proeven!

Geniet ervan!

Meer taarten en gebakjes? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Monchoutaart
Monchoutaart
Monchoutaart

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter