Recept

Muhammara Dip

Muhammara Dip

De hummus dip kennen we natuurlijk allemaal al. Maar kennen jullie ook de heerlijke Muhammara dip? Muhammara is een smakelijke dip gemaakt van vers gegrilde paprika’s met walnoten en granaatappel. Lekker als broodbeleg, door de salade, op een toastje of om in te dippen. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Syrië. Wij vinden deze dip vooral lekker als tussendoortje met wat groente (komkommer/worteltjes) om in te dippen of op een broodje.

Voor dit recept gebruiken wij kant en klare gegrilde rode paprika’s. Deze kun je gewoon in de supermarkt kopen, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn.

Natuurlijk kun je ook zelf 2 rode paprika’s grillen. Grill ze dan boven een vuurtje tot dat de schil helemaal zwart wordt, dit kan bijvoorbeeld ook op een fornuis met gaspitten. Laat ze dan afkoelen en verwijder dan het vel van de paprika’s.

Bereiding van de Muhammara

Als eerste roosteren wij de walnoten lichtjes in een droge koekenpan. Plaats dan de gegrilde pepers, walnoten, 1 eetlepel granaatappelpitjes, kruiden en eetlepels panko in de keukenmachine. Blend alles goed door elkaar tot dat er een gladde dip ontstaat. Natuurlijk kun je de dip ook een beetje grof houden zodat je de stukjes walnoot en paprika nog ziet.

Schep alles in een bakje en garneer de dip met de overige eetlepel granaatappelpitjes. Dippen maar!

Maak ook deze lekkere tosti met muhammara en brie! Een heerlijke lunch.

Muhammara Dip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Dips, Sauzen en Dressings
Deel:

Laat gerust een reactie achter