Deze naan pizza met kip tikka masala is een prachtig voorbeeld van een heerlijke fushion gerecht. Het beste van twee heerlijke keukens, de Indiase keuken en de Italiaanse. De saus van de tikka masala is op basis van tomaten en is perfect als saus voor de pizza. Het naanbrood gebruiken we hier als pizzabodem en daarnaast hebben wij stukjes kipfilet en heerlijke groente als paprika en rode ui toegevoegd. Dit alles wordt natuurlijk bestrooid met kaas en dan specifiek met mozzarella. Eventjes in de oven en een heerlijke comfort food maaltijd is klaar om geserveerd te worden! Dit recept is perfect, wanneer je op zoek bent naar een snelle maaltijd of voor bijvoorbeeld in het weekend.
Bereiding van Naan Pizza met Kip Tikka Masala
Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven. Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de kipfilet in blokjes en bak het in een voorverwarmde koekenpan met olijfolie. Terwijl wij de kipfilet aan het bakken zijn, snijden wij de paprika in dunne reepjes. Wanneer de kipfilet bijna gaar is, voegen wij de paprika en de Tikka Masala Saus toe. Bak het mee tot de kipfilet gaar is en de saus lekker warm is.
Snijd de rode ui in halve ringen.
Verdeel ongeveer de helft van de geraspte mozzarella over de naanbroden heen. Na de kaas plaatsen wij ook de kip in Tikka Masala saus over de naanbroden heen. Voeg ook nu de rode ui ringen toe. Als laatste toppen wij het af met nog het laatste beetje geraspte mozzarella.
Bak het in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin, dit duurt ongeveer 7 tot 10 minuten.
Serveer direct met wat verse koriander over de pizza heen.
Laat gerust een reactie achter