Recept

Nasi Boemboe

Nasi Boemboe
Nasi Boemboe

Sinds wij onze eigen nasi boemboe maken, genieten wij veel vaker van een goedgevuld bord met Nasi Goreng. Jouw eigen boemboe maken is veel lekkerder en gezonder dan uit een pakje. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken. In een handomdraai heb jij een heerlijke boemboe gemaakt. Je kunt zoveel mogelijk boemboe maken als je zelf wil. Wij verdelen de boemboe vaak in porties per twee eetlepels en bewaren het in de vriezer. Op deze manier heb je altijd een portie beschikbaar. Handig, snel en lekker!

Bereiding van de Nasi boemboe

Snijd de grote ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Verwijder bij de rode pepers eerst de zaadlijsten en let er ook goed op dat alle zaadjes verwijderd worden.

Plaats de ui, knoflook en rode pepers, samen met de kruiden en ketjap manis in een foodprocessor en maal alles tot een gladde massa. Nu kan het gebruikt worden in de Nasi. De helft van deze boemboe is voldoende om nasi voor 5 personen te maken. De andere helft kun je bewaren in een steriel potje. Dek de massa in het potje af met een klein laagje zonnebloemolie. Dan kan je het ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Je kan de Boemboe ook invriezen.

Met deze heerlijke boemboe kun je natuurlijk een heerlijke bordNasi Goreng maken. Naast nasi goreng kun je ook bijvoorbeeldons broodje Oosterse kip en deze heerlijke noedelsoep met gerookte kip met de nasi boemboe maken. Liever vegetarisch? Dan kun je ook gaan voor deze vegetarische nasi met bloemkoolrijst.

Nasi Boemboe
Nasi Boemboe
Nasi Boemboe

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondCurry, Boemboe en Marinades

Reacties (41)

Laat gerust een reactie achter