Nasi Boemboe

Sinds wij onze eigen nasi boemboe maken, genieten wij veel vaker van een goedgevuld bord met Nasi Goreng. Het is veel lekkerder dan de verpakking uit de supermarkt en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. In een handomdraai kun jij nu deze Boemboe ook maken.

Bereiding van de Nasi boemboe

Snijd de grote ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Bij de peper verwijder je eerst de zaadlijst en let er goed op dat ook alle zaadjes verwijdert zijn.

Doe alle ingrediënten in een mini foodprocessor en maal het tot het een gladde massa is. Nu kan het gebruikt worden in de Nasi. De helft is voldoende voor Nasi voor 5 personen. De andere helft kan je bewaren in een steriel potje. Dek de massa in het potje af met een klein laagje zonnebloemolie. Dan kan je het ongeveer 2 weken bewaren. Je kan de Boemboe ook invriezen.

Met deze heerlijke boemboe kun je natuurlijk Nasi Goreng maken. Maar ook bijvoorbeeld ons broodje Oosterse kip en een heerlijke noedelsoep met gerookte kip.

Nasi boemboe
Nasi boemboe

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondCurry, boemboe en marinades
Deel:

20 reacties op “Nasi Boemboe”

Laat gerust een reactie achter