
Sinds wij onze eigen nasi boemboe maken, genieten wij veel vaker van een goedgevuld bord met Nasi Goreng. Jouw eigen boemboe maken is veel lekkerder en gezonder dan uit een pakje. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken. In een handomdraai heb jij een heerlijke boemboe gemaakt. Je kunt zoveel mogelijk boemboe maken als je zelf wil. Wij verdelen de boemboe vaak in porties per twee eetlepels en bewaren het in de vriezer. Op deze manier heb je altijd een portie beschikbaar. Handig, snel en lekker!
Bereiding van de Nasi boemboe
Snijd de grote ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Verwijder bij de rode pepers eerst de zaadlijsten en let er ook goed op dat alle zaadjes verwijderd worden.
Plaats de ui, knoflook en rode pepers, samen met de kruiden en ketjap manis in een foodprocessor en maal alles tot een gladde massa. Nu kan het gebruikt worden in de Nasi. De helft van deze boemboe is voldoende om nasi voor 5 personen te maken. De andere helft kun je bewaren in een steriel potje. Dek de massa in het potje af met een klein laagje zonnebloemolie. Dan kan je het ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Je kan de Boemboe ook invriezen.
Met deze heerlijke boemboe kun je natuurlijk een heerlijke bordNasi Goreng maken. Naast nasi goreng kun je ook bijvoorbeeldons broodje Oosterse kip en deze heerlijke noedelsoep met gerookte kip met de nasi boemboe maken. Liever vegetarisch? Dan kun je ook gaan voor deze vegetarische nasi met bloemkoolrijst.



Hallo zussen.
Wat mij betreft hoort in echte boemboe voor nasi Trassi thuis.
Ketjap hoort eigenlijk niet in de boemboe thuis maar kun je er op het laatst doormengen als de rijst er al bij zit.
Groetjes
Hoi Lillian,
Wij hebben de boemboe op deze manier gemaakt omdat iemand in onze familie allergisch is voor garnalen. Je kunt hier uiteraard trassi aan toevoegen als je dat zou willen. Een recept is altijd maar een leidraad.
Groetjes,
Shanna, Kheira & Selma
Hallo, zoals jullie weten is Trassie gefermenteerde garnalen pasta, hierdoor werkt het stofje die de allergie veroorzaakt niet meer of veeeeeeel minder, heb ’t zelf ervaren, dus met garnalen allergie kan je rustig Trassie proberen en gebruiken, maakt de nassi veel lekkerder. Succes met deze info.
Bedankt voor deze handige informatie. Wij vinden onze boemboe op deze manier ook erg lekker, maar je kunt natuurlijk trassie toevoegen voor extra smaak.
Groetjes,
De Kokende Zussen
Ik zou zo graag weten hoe je goede rijst moet koken? Alvast bedankt maria
Beste Maria,
Excuses voor onze late reactie. Betreft het koken van goede rijst. Het ligt er aan voor welk gerecht je rijst maakt en welke rijst je gebruikt. Mocht u de rijst klaar willen maken voor de Nasi Goreng, kunt u het beste basmati rijst gebruiken. Ongeveer 75 gram ongekookte rijst per persoon is genoeg. Je rijst droogkoken is dan een goede optie. Op deze manier kook je de rijst in een pannetje met net genoeg water. Vaak gebruik je 1,5 keer zoveel water op 1x hoeveelheid rijst.
– Bereiding: Zet de pan op hoog vuur en breng het alroerend aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat de rijst in de pan met deksel gedurende 8-10 minuten gaar worden. Zo nu en dan omscheppen. Dan heb je heerlijke rijst voor door de nasi of als bijgerecht.
Hopelijk kunt u met deze tips uit de voeten. Mocht u nog vragen hebben dan horen wij ze graag.
Hoe lang kan je deze boemboe in vriezer bewaren?
Hi Nyna, de nasi boemboe kun je 1-2 maanden in de vriezer bewaren.
Groeten Kheira, Selma & Shanna
Hoeveel trassie zal er bij de bovenstaande hoeveelheid boemboe moeten worden toegevoegd?
Hi Liesbeth,
Wij zouden je willen aanraden om ongeveer een halve theelepel toe te voegen aan de Nasi boemboe van dit recept.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
De boemboe die je wilt bewaren,moet dat in de koelkast?
Hi Esther,
De boemboe moet inderdaad in de koelkast bewaard worden. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van verse ingredienten. Je kan het eventueel ook invriezen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi zussen,
Kan ik deze boemboe ook voor bami gebruiken of Hebben jullie daar een andere boemboe voor!
Hoi Jannie,
Wij hebben geen speciale boemboe voor Bami, maar wij denken dat de smaken van de nasi boemboe ook goed bij Bami Goreng zullen passen.
Groeten De Kokende Zussen
Van alle dingen die ik geprobeerd heb, is dit eindelijk een keer echt succes. Eet het 2 maal per maand, zo lekker én gezond. Bedankt!
Hi Miranda,
Wat leuk om te horen dat je fan bent van onze Nasi Boemboe! Je kunt er ook best wel veel verschillende recepten mee maken. Wist je dat al?
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ik mis inderdaad ook de trassi en waarom djinten en kurkuma in de nasi goreng. Het is traditioneel een een gerecht waarin restjes verwerkt worden, dus geen ingewikkelde kruiden. Trassi, knoflook, uien en lombok zijn eigenlijk al voldoende. Maar goed, dit is jullie versie…..
Hi Stefanie,
Je kunt altijd een beetje trassi toevoegen in onze versie. Betreft de djinten (komijn) en kurkuma, dit zijn best wel bekende kruiden die in een nasi boemboe worden gebruikt. Wij vinden het net eventjes wat meer smaak geven aan het gerecht en daarom gebruiken wij ze in onze versie van de nasi boemboe.
Groetjes Shanna, Kheira & Selma
Hallo kokende zussen!
Leuk recept! Eindelijk verlossing van de Conimex, smaakversterkers, conserveermiddelen, overmatig zout, kunsmatige zoetmiddelen, gebakken gist, voedingszuren, verdikkingsmiddelen en palmolie. Misschien handig om ook de wat meer bekendere namen in Nederland voor bepaalde kruiden te vermelden. Ketoembar = Korianderzaad, Djahé = gemalen Gember. Kunnen jullie bepaalde Ketjap Manis en Garnalenpasta aanbevelen? Gebruiken jullie ook de ‘standaard’ maatlepeltjes voor de hoeveelheden? Ga zo door!
Groetjes, Ronald
Hi Ronald!
Wat super leuk om te horen dit! Fijn dat je tevreden bent over ons recept voor de nasi boemboe. Wij vinden het ook echt heerlijk.
Betreft de kruiden, dit zullen wij inderdaad eventjes wat beter aangeven.
Wij gebruiken zelf altijd de ketjap manis van conimex en wij maken geen gebruik van garnalenpasta dus hebben hier helaas geen ervaring mee om jou een goed product aan te raden.
Voor het maken van dit recept hebben wij maatlepeltjes gebruikt maar ondertussen maken wij het recept op gevoel. Met de standaard maatlepels moet het helemaal goed komen bij het maken van dit recept.
Mocht je nog meer vragen hebben, horen wij het graag!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma.
In een woord zalig
Ah super leuk om te horen
Conimex is een no go.
En daarbij kookt iedere indo volgens eigen recept.
Ervzijn geen standaard recepten.
Je moet koken en de wadjan gebruiken en je goede verstand.
Kijk eens op Kokki slomo…
Selamat mekan.
Hallo kokende zussen,
Vandaag jullie boemboe gemaakt. Omdat vegan nasi goreng ging maken en geen smaakverwerkers wilde gebruiken en E nummers en het liefst biologisch. Met kruiden heb ik geen biologische producten gebruikt, maar weet ook niet of dat te verkrijgen is (ongetwijfeld). Ik gebruikte veelal boemboe van Paradijsvogel en die beviel heel goed in combinatie met piripiri gekruide kip. Iedereen heeft lekker van de vegan nasi goreng gegeten met de bamboe van de kokende zusters, maar toch vond ik het wat nuchter, zou het ook lekkerder smaken als je de boemboe eerst bakt voor je het toevoegt, ik denk dat de smaken dan beter toch beter op smaak komt. In ieder geval ga ik het de volgende keer wel proberen, Bedankt voor jullie recept.
Grt’n Henk
Hi Henk,
Bedankt voor jouw reactie! Erg leuk om te horen dat je aan de slag ging met onze nasi boemboe. Helemaal dat het goed gesmaakt heeft.
We horen graag of de smaken beter tot hun recht komen wanneer je de boemboe eerst eventjes bakt.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Waarom staat er dat het recept voor 2 porties is en onderaan dat de helft van de boemboe voor 5 personen is? Hoeveel moet ik nu gebruiken?
Gr
Hoi Romy,
In ons recept voor Nasi Goreng kan je de hoeveelheid qua personen aanpassen en dan zie je in dat recept hoeveel je nodig hebt voor 5 personen. In dit geval is het 2,5 eetlepel. Wij raden aan om het gerecht te proeven en dan daarop baseren of er meer of minder boemboe (de volgende keer) moet worden toegevoegd.
Groetjes,
Shanna, Kheira en Selma
Dag zussen,
Onlangs jullie boemboe gemaakt omdat mijn vrouw en ik erg gevoelig zijn voor E621 oftewel Vetsin.
Voorheen gebruikte ik de boemboes van Conimex, erg lekker, maar het gevoel wat je daarna hebt niet.
Dus dank voor het recept. Alleen jammer dat jullie de ketjap (niet lekker en zout) van Conimex gebruiken. Wij zelf gebruiken al jaren, op aanraden van een authentieke Chinees, de ketjap Manis en Asin van ABC. Te koop in de toko. Ik zou hem eens proberen.
Vriendelijke groet, Rene Grigoleit.
Hi Rene,
Wat leuk dat jullie onze boemboe lekker vinden! Bedankt voor de tip van ketjap. Wij kozen inderdaad nu voor conimex omdat die voor de meeste mensen makkelijker verkrijgbaar is. Wij zullen eens kijken bij de toko voor de ketjap manis die jij voorstelt.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Heerlijke mix.
De tweede keer (zonder ketjap, kun je later toevoegen..) het recept met 5 vermenigvuldigd en daarna gedroogd in de dehydrator. Heb ik altijd iets voorhanden,
Hi Prisca,
Goed om te horen dat je onze boemboe lekker vind. Wij maken ook altijd een grote portie zodat we die kunnen invriezen. Dan heb je altijd een lekkere nasi boemboe in huis 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hallo ik gebruik zelf meestal verse kunyit en djahe, hoeveel raden jullie aan om te gebruiken vers voor dit recept?
Iemand vroeg welke ketjap het lekkerste is: de ABC ketjap Manis van Heinz (is import uit Indonesie en bij veel supermarkten tegenwoordig wel ergens verstopt in de schappen) is echt heel lekker! Lekkerder dan Conimex en de bekende kleine tankjes.
Druilerige zondagmiddag in corona-tijd. Zin om nasi te maken maar mijn voorraad Conimex-boemboes is op. Ik ga niet onnodig naar de supermarkt. Zocht op internet en vond jullie recept. Super, super. Dat wordt dus nooit meer kant en klaar gekocht maar zelf bereid. Dank jullie wel.
Hi Jose,
Wat een compliment! Fijn dat onze boemboe bevallen is, wij zijn er ook gek op 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Vraag over de rijst. Ik heb met verschillende soorten rijst die ik in vries dat de structuur anders wordt. Een beetje melige korrel. Hoe zou dit kunnen komen? En welke rijst heeft dit niet? Ik gebruikte eigen merk van de Coop zilvervliesrijst.
Boemboe gemaakt.De nasmaak was nogal bitter
Is hier iets aan te doen
Gisteren jullie bamboe gemaakt, wat een heerlijke smaakbeleving, vandaag nogmaals van gegeten, nog lekkerder .
Ben hier zo blij mee, maakte al een hele tijd geen nasi meer, omdat ik de bamboe van Conimex niet lekker meer vond.
Bedankt voor jullie recept, is een blijvertje
Hi Addy,
Wat leuk om te horen! Fijn dat de boemboe in smaak valt, wij zijn er ook helemaal blij mee!
Geniet er lekker veel van!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
ben groot fan van jullie website! Ik vraag me af: boemboe is goed in te vriezen, maar is er een verschil tussen rauw invriezen of gebakken invriezen? Hebben jullie daar een voorkeur voor?
Hoi Linda,
Wij bewaren deze boemboe altijd in de vriezer. We vriezen het gewoon rauw in en dan bakken wij het mee wanneer we de nasi maken. Het blijft een paar maanden goed in de vriezer.
Succes!
Groetjes Shanna, Kheira & Selma