
Sinds wij onze eigen nasi boemboe maken, genieten wij veel vaker van een goedgevuld bord met Nasi Goreng. Het is veel lekkerder dan de verpakking uit de supermarkt en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. In een handomdraai kun jij nu deze Boemboe ook maken.
Bereiding van de Nasi boemboe
Snijd de grote ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Bij de peper verwijder je eerst de zaadlijst en let er goed op dat ook alle zaadjes verwijdert zijn.
Doe alle ingrediënten in een mini foodprocessor en maal het tot het een gladde massa is. Nu kan het gebruikt worden in de Nasi. De helft is voldoende voor Nasi voor 5 personen. De andere helft kan je bewaren in een steriel potje. Dek de massa in het potje af met een klein laagje zonnebloemolie. Dan kan je het ongeveer 2 weken bewaren. Je kan de Boemboe ook invriezen.
Met deze heerlijke boemboe kun je natuurlijk Nasi Goreng maken. Maar ook bijvoorbeeld ons broodje Oosterse kip en een heerlijke noedelsoep met gerookte kip.
Hallo zussen.
Wat mij betreft hoort in echte boemboe voor nasi Trassi thuis.
Ketjap hoort eigenlijk niet in de boemboe thuis maar kun je er op het laatst doormengen als de rijst er al bij zit.
Groetjes
Hoi Lillian,
Wij hebben de boemboe op deze manier gemaakt omdat iemand in onze familie allergisch is voor garnalen. Je kunt hier uiteraard trassi aan toevoegen als je dat zou willen. Een recept is altijd maar een leidraad.
Groetjes,
Shanna, Kheira & Selma
Hallo, zoals jullie weten is Trassie gefermenteerde garnalen pasta, hierdoor werkt het stofje die de allergie veroorzaakt niet meer of veeeeeeel minder, heb ‘t zelf ervaren, dus met garnalen allergie kan je rustig Trassie proberen en gebruiken, maakt de nassi veel lekkerder. Succes met deze info.
Bedankt voor deze handige informatie. Wij vinden onze boemboe op deze manier ook erg lekker, maar je kunt natuurlijk trassie toevoegen voor extra smaak.
Groetjes,
De Kokende Zussen
Ik zou zo graag weten hoe je goede rijst moet koken? Alvast bedankt maria
Beste Maria,
Excuses voor onze late reactie. Betreft het koken van goede rijst. Het ligt er aan voor welk gerecht je rijst maakt en welke rijst je gebruikt. Mocht u de rijst klaar willen maken voor de Nasi Goreng, kunt u het beste basmati rijst gebruiken. Ongeveer 75 gram ongekookte rijst per persoon is genoeg. Je rijst droogkoken is dan een goede optie. Op deze manier kook je de rijst in een pannetje met net genoeg water. Vaak gebruik je 1,5 keer zoveel water op 1x hoeveelheid rijst.
– Bereiding: Zet de pan op hoog vuur en breng het alroerend aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat de rijst in de pan met deksel gedurende 8-10 minuten gaar worden. Zo nu en dan omscheppen. Dan heb je heerlijke rijst voor door de nasi of als bijgerecht.
Hopelijk kunt u met deze tips uit de voeten. Mocht u nog vragen hebben dan horen wij ze graag.
Hoe lang kan je deze boemboe in vriezer bewaren?
Hi Nyna, de nasi boemboe kun je 1-2 maanden in de vriezer bewaren.
Groeten Kheira, Selma & Shanna
Hoeveel trassie zal er bij de bovenstaande hoeveelheid boemboe moeten worden toegevoegd?
Hi Liesbeth,
Wij zouden je willen aanraden om ongeveer een halve theelepel toe te voegen aan de Nasi boemboe van dit recept.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
De boemboe die je wilt bewaren,moet dat in de koelkast?
Hi Esther,
De boemboe moet inderdaad in de koelkast bewaard worden. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van verse ingredienten. Je kan het eventueel ook invriezen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi zussen,
Kan ik deze boemboe ook voor bami gebruiken of Hebben jullie daar een andere boemboe voor!
Hoi Jannie,
Wij hebben geen speciale boemboe voor Bami, maar wij denken dat de smaken van de nasi boemboe ook goed bij Bami Goreng zullen passen.
Groeten De Kokende Zussen
Van alle dingen die ik geprobeerd heb, is dit eindelijk een keer echt succes. Eet het 2 maal per maand, zo lekker én gezond. Bedankt!
Hi Miranda,
Wat leuk om te horen dat je fan bent van onze Nasi Boemboe! Je kunt er ook best wel veel verschillende recepten mee maken. Wist je dat al?
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ik mis inderdaad ook de trassi en waarom djinten en kurkuma in de nasi goreng. Het is traditioneel een een gerecht waarin restjes verwerkt worden, dus geen ingewikkelde kruiden. Trassi, knoflook, uien en lombok zijn eigenlijk al voldoende. Maar goed, dit is jullie versie…..
Hi Stefanie,
Je kunt altijd een beetje trassi toevoegen in onze versie. Betreft de djinten (komijn) en kurkuma, dit zijn best wel bekende kruiden die in een nasi boemboe worden gebruikt. Wij vinden het net eventjes wat meer smaak geven aan het gerecht en daarom gebruiken wij ze in onze versie van de nasi boemboe.
Groetjes Shanna, Kheira & Selma
Hallo kokende zussen!
Leuk recept! Eindelijk verlossing van de Conimex, smaakversterkers, conserveermiddelen, overmatig zout, kunsmatige zoetmiddelen, gebakken gist, voedingszuren, verdikkingsmiddelen en palmolie. Misschien handig om ook de wat meer bekendere namen in Nederland voor bepaalde kruiden te vermelden. Ketoembar = Korianderzaad, Djahé = gemalen Gember. Kunnen jullie bepaalde Ketjap Manis en Garnalenpasta aanbevelen? Gebruiken jullie ook de ‘standaard’ maatlepeltjes voor de hoeveelheden? Ga zo door!
Groetjes, Ronald
Hi Ronald!
Wat super leuk om te horen dit! Fijn dat je tevreden bent over ons recept voor de nasi boemboe. Wij vinden het ook echt heerlijk.
Betreft de kruiden, dit zullen wij inderdaad eventjes wat beter aangeven.
Wij gebruiken zelf altijd de ketjap manis van conimex en wij maken geen gebruik van garnalenpasta dus hebben hier helaas geen ervaring mee om jou een goed product aan te raden.
Voor het maken van dit recept hebben wij maatlepeltjes gebruikt maar ondertussen maken wij het recept op gevoel. Met de standaard maatlepels moet het helemaal goed komen bij het maken van dit recept.
Mocht je nog meer vragen hebben, horen wij het graag!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma.
In een woord zalig
Ah super leuk om te horen
Conimex is een no go.
En daarbij kookt iedere indo volgens eigen recept.
Ervzijn geen standaard recepten.
Je moet koken en de wadjan gebruiken en je goede verstand.
Kijk eens op Kokki slomo…
Selamat mekan.
Hallo kokende zussen,
Vandaag jullie boemboe gemaakt. Omdat vegan nasi goreng ging maken en geen smaakverwerkers wilde gebruiken en E nummers en het liefst biologisch. Met kruiden heb ik geen biologische producten gebruikt, maar weet ook niet of dat te verkrijgen is (ongetwijfeld). Ik gebruikte veelal boemboe van Paradijsvogel en die beviel heel goed in combinatie met piripiri gekruide kip. Iedereen heeft lekker van de vegan nasi goreng gegeten met de bamboe van de kokende zusters, maar toch vond ik het wat nuchter, zou het ook lekkerder smaken als je de boemboe eerst bakt voor je het toevoegt, ik denk dat de smaken dan beter toch beter op smaak komt. In ieder geval ga ik het de volgende keer wel proberen, Bedankt voor jullie recept.
Grt’n Henk
Hi Henk,
Bedankt voor jouw reactie! Erg leuk om te horen dat je aan de slag ging met onze nasi boemboe. Helemaal dat het goed gesmaakt heeft.
We horen graag of de smaken beter tot hun recht komen wanneer je de boemboe eerst eventjes bakt.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma