Nasi Goreng

Zin in een oosterse maaltijd vanavond? Probeer dan onze Nasi Goreng. De zelfgemaakte boemboe zorgt voor veel smaak en een spiegelei erbij maakt het geheel mooi af.

Bereiding

Kook de rijst in een pan of in een rijstkoker volgens de omschrijving die op de verpakking staat. De wortel en de spitskool snijd je in kleine reepjes. Handig met een mandoline, maar kan uiteraard ook gewoon met een mes. Snijd de prei hierna in halve ringen.

Verhit de wokpan wanneer deze heet is giet je de olie er in en begin je daarna met het bakken van de hamreepjes en de groente. Wanneer de hamreepjes bruin worden is het tijd om de boemboe toe te voegen. Gebruik ongeveer 1 eetlepel per 2 personen van deze boemboe. Laat alles nog even sudderen in de wokpan.

Wanneer de rijst klaar is, voeg je dit toe aan de wokpan en meng je alles goed door elkaar heen. Roerbak nog 5 minuten zodat de kruiden goed in de rijst kunnen trekken. Bak nu voor iedere persoon 1 spiegeleitje.

Verdeel de nasi over de borden en serveer de nasi met het spiegeleitje er bovenop. Ook super lekker met kipsate.

Eet Smakelijk

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondAvondetenVlees
Deel:

4 reacties op “Nasi Goreng”

Laat gerust een reactie achter