Recept

Noedelsoep met kip en bimi

Noedelsoep met Kip en Bimi

Homemade noedelsoep is de ideale comfort food voor ons. Vooral wanneer je je niet helemaal fit voelt. Deze heerlijke, goed gevulde noedelsoep.met kip en bimi zal er voor zorgen dat je gelijk weer beter wordt. Het is namelijk verslavend lekker, maar ook erg gezond en het barst van de goede vitamines. In de soep vind je ook paksoi, rode pepers, gember, kurkuma en andere kruiden. De kurkuma en gember zijn uitstekende ontstekingsremmers en brengen je daardoor zo weer op de been. Natuurlijk is de soep ook ontzettend lekker wanneer je niets mankeert. Een kommetje hartverwarmende noedelsoep kunnen we allemaal wel op z’n beurt gebruiken.

De soep kan prima worden ingevroren, hierbij is het wel belangrijk dat je de noedels nog niet hebt toegevoegd. Die kun je het beste niet mee invriezen en op het moment van eten toevoegen aan de soep.

Bereiding van Noedelsoep met Kip en Bimi

We beginnen met het snijden van alle ingrediënten. Snijd de rode pepers, de knoflook en het uitje fijn. Rasp de gember en de kurkuma. Snijd de bimi en paksoi in hapklare stukjes.

Pak een grote soeppan en verhit hierin de olijfolie. Breng de kippendijen op smaak met zout. Wanneer de pan goed warm is, voeg je de kippendijen toe. Bak de kippendijen ongeveer 2 tot 3 minuten per kant in de pan of tot ze goudbruin zijn. Plaats de kippendijen vervolgens op een bord.

Maak de pan niet schoon! De stukjes kip, die achterblijven in de pan, zorgen voor een heerlijke smaak. Voeg het gesneden uitje toe en bak het voor ongeveer 5 minuten tot het uitje zacht en glazig is. Voeg dan de smaakmakers: gember, kurkuma, knoflook, ketoembar, rode peper en komijn toe. Bak het mee tot het begint te ruiken. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten.

Voeg een klein beetje kippenbouillon toe en schraap met een houten lepel de bruine stukjes van de binnenkant van de pan los. Voeg vervolgens de rest van de kippenbouillon en de kippendijen toe. Breng het aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten sudderen.

Terwijl de soep suddert, koken we de eiernoedels naar instructie op de verpakking.

Haal de kip eruit en snijd de kippendijen fijn. Plaats de kippendijen weer terug in de pan en doe ook de paksoi en bimi erbij. Kook het nog even mee tot de paksoi en bimi gaar zijn.

Serveer de soep over de noedels heen en garneer het met wat cashewnoten en witte peper.

Eet Smakelijk!

Gek op noedelsoep? Wellicht is deze Japanse noedelsoep met Kip ook wel wat voor jou. De soep is goed gevuld met groente zoals paddenstoelen, wortel en bosui. Bovendien zit er een lekker zacht gekookt eitje bij. Super lekker en een dikke aanrader!

Noedelsoep met Kip en Bimi
Noedelsoep met Kip en Bimi
Noedelsoep met Kip en Bimi

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenSoepen

Laat gerust een reactie achter