Recept

Noten Schuimpjes

Noten schuimpjes
Noten Schuimpjes
Noten Schuimpjes
Noten Schuimpjes
Noten Schuimpjes
Noten Schuimpjes
Noten Schuimpjes

Wij zijn gek op meringues. Regelmatig maken wij een trommel vol heerlijke schuimpjes. Daarnaast zijn wij ook gek op noten dus een combinatie van deze twee is niet meer dan logisch. Deze noten schuimpjes nemen de smaak van de noten over en zorgen voor een hele lekkere smaaksensatie. Uiteraard kun je de noten in dit recept vervangen door andere noten, zoals walnoten of cashewnoten, maar deze noten hadden wij toevallig in huis.

Voorbereiding

We beginnen met het gereed maken van de toppings. Dan hoeven we ons daar straks geen zorgen meer over te maken. Bak de amandelschaafsel kort in de pan, zodat het een lekkere smaak krijgt. De pistachenoten heb ik uit hun harde schil gehaald. Ik heb de andere noten ook in andere bakjes gedaan en toen heb ik van alle noten ongeveer 75% gepakt en apart even door de foodprocessor gehaald, zodat het in fijne stukjes werd gesneden. Dit kan je uiteraard ook gewoon doen met een mes.

Bereiding van de Noten schuimpjes

Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed de bakplaten van bakpapier.

Nu beginnen we met het eiwittenschuim. We zorgen dat alles wat in aanraking komt met eiwit goed schoon is gemaakt. Wanneer het goed schoon is, gaan we er met een halve citroen eroverheen en zorgen dat het goed vetvrij wordt gemaakt. De bakjes, de mix kom en de gardes moeten met de citroen worden ontvet. Wij gebruiken bij het splitsen van de eieren gebruik van 3 bakjes. 1 bakje voor het eigeel, 1 bakje voor het eiwit nadat het goed gescheiden is en 1 bakje voor het eiwit om het in te gaan scheidden. Eieren splitsen is namelijk erg foutgevoelig en op deze manier verpest je maar 1 ei in plaats van meerdere. Weeg vervolgens ook alle andere ingrediënten van te voren af.

Wanneer de eieren correct zijn gesplitst en er zeker weten geen eigeel tussen zit ( anders kan je nog met een stukje eierschaal proberen het eigeel eruit te halen ). Dan kunnen we beginnen met het kloppen van de eiwitten met een snufje zout erbij. Blijf kloppen tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan de kristalsuiker toe in kleine porties. Voeg hierna al kloppend de vanille-extract toe. Het eiwitschuim is klaar wanneer je de kom onderste boven kan houden en het eiwitschuim op zijn plaats blijft. Spatel voorzichtig de poedersuiker en de maizena door de eiwitten heen. Het eiwitten schuim is nu klaar.

Schep het eiwittenschuim in een spuitzak en spuit het op de bakplaat. Ik heb hier een normale wegwerp spuitzak voor gebruikt en er een puntje afgeknipt. Je kan het ook met twee lepels als bergjes op de bakplaat spatelen. Bestrooi de schuimpjes met de noten en droog de schuimpjes in de voorverwarmde oven, 1,5 uur. Schakel daarna de oven uit, maar laat de schuimpjes erin totdat de oven volledig is afgekoeld.

Eventueel kan je er nu nog wat gesmolten chocolade overheen doen, maar zo zijn ze ook erg lekker!

Geniet ervan!

Bewaar ze in een luchtdichte trommel en ze zijn een weekje lekker.

Noten schuimpjes
Noten schuimpjes
Noten schuimpjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKleine LekkernijenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter