Recept

Noten Chocolade Bark

Noten Chocolade bark
Noten Chocolade Bark
Noten Chocolade Bark
Noten Chocolade Bark

Deze noten chocolade bark is een ontzettende lekkere chocolade reep voor de echte notenliefhebber. Er zitten namelijk heel veel noten en pinda’s op! Zó ontzettend lekker! De pindakaas onder de notenlaag is extra lekker en geeft een mooi marmer effect. De chocolade traktatie is binnen een paar minuten gemaakt en moet enkel een paar uurtjes uitharden in de koelkast. Daarna kun je hier lekker van genieten. Perfect voor een high tea, een traktatie of gewoon voor lekker tussendoor!

Bereiding van de Noten Chocolade Bark

We beginnen met het au bain marie smelten van de chocolade. Lees hier hoe je dat doet. Het is erg belangrijk dat je de chocolade au bain marie smelt, omdat anders de chocolade smelt in je handen, zodra het even uit de koelkast is.

Pak een vierkante of rechthoekige bakvorm. Ik gebruik hier altijd mijn brownie bakvorm voor, omdat die de perfecte vorm heeft en er kan het perfecte aantal porties uitgehaald worden. Deze bakvorm beleg ik met een stuk bakpapier. Dat scheelt namelijk niet alleen afwas, maar zorgt er ook voor dat je met gemak de hele chocolade bark uit de bakvorm kan halen. Snijd de noten en pinda’s in kleinere stukken.

Plaats de pindakaas in een bakje. Wij gebruiken pindakaas wat bestaat uit 100% pinda’s, zodat je geen verstopte suikers heb in de pindakaas. Verwarm de pindakaas, zodat het meer vloeibaar is. Wanneer de pure chocolade volledig is gesmolten doen we het in de met bakpapier beklede bakvorm. Plaats hierboven op een paar klodders pindakaas en roer vervolgens een saté of cocktailprikker er doorheen, zodat je een marmer effect krijgt. Strooi de noten en de pinda’s over de chocolade heen en plaats de bakvorm in de koelkast en laat de chocolade bark opstijven.

Na ongeveer een uurtje zal de chocolade bark hard zijn en kun je het met gemak in stukken breken. Dan is het tijd om ervan te genieten!

Enjoy!

Noten Chocolade bark
Noten Chocolade bark
Noten Chocolade bark

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureChocolade BarksZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter