Recept

Nutty Chocolade Bark

Nutty Chocolade Bark

Deze Nutty Chocolade bark is een van de gezondste versie die een chocolade bark kan zijn. Er zitten namelijk alleen maar noten en pinda’s op! Heerlijk. De pindakaas geeft een speciaal en een marmer effect en pimpt deze chocolade bark helemaal op!

Bereiding van de Nutty Chocolade Bark

We beginnen met het au bain marie smelten van de chocolade. Lees hier hoe je dat doet. Het is erg belangrijk dat je de chocolade au bain marie smelt, omdat anders de chocolade smelt in je handen, zodra het even uit de koelkast is.

Pak een vierkante of rechthoekige bakvorm. Ik gebruik hier altijd mijn brownie bakvorm voor, omdat die de perfecte vorm heeft en er kan het perfecte aantal porties uitgehaald worden. Deze bakvorm beleg ik met een stuk bakpapier. Dat scheelt namelijk niet alleen afwas, maar zorgt er ook voor dat je met gemak de hele chocolade bark uit de bakvorm kan halen. Snijd de noten en pinda’s in kleinere stukken.

Plaats de pindakaas in een bakje. Wij gebruiken pindakaas wat bestaat uit 100% pinda’s, zodat je geen verstopte suikers heb in de pindakaas. Verwarm de pindakaas, zodat het meer vloeibaar is. Wanneer de pure chocolade volledig is gesmolten doen we het in de met bakpapier beklede bakvorm. Plaats hierboven op een paar klodders pindakaas en roer vervolgens een saté of cocktailprikker er doorheen, zodat je een marmer effect krijgt. Strooi de noten en de pinda’s over de chocolade heen en plaats de bakvorm in de koelkast en laat de chocolade bark opstijven.

Na ongeveer een uurtje zal de chocolade bark hard zijn en kun je het met gemak in stukken breken. Dan is het tijd om ervan te genieten!

Nutty Chocolade Bark
Nutty Chocolade Bark

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureZoetigheid en BakreceptenChocolade Barks

Laat gerust een reactie achter