
Met deze zoetzure komkommer zijn wij opgegroeid. Onze oma maakte dit namelijk altijd voor ons. Lekker om van te snoepen!
Bereiding
Meng de azijn, water, suiker en de zout in een steelpan. Verwarm dit op het fornuis. Wanneer de suiker en de zout gesmolten zijn, proef je of het naar jou smaak is. Zo nee, dan kan je meer water, suiker of azijn erbij doen tot jij het lekker genoeg vindt.
Was vervolgens de komkommer en halveer deze. Schraap vervolgens de pitjes eruit. Deze pitjes geven namelijk veel vocht af en zorgen ervoor dat het minder zuur wordt. Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe deze in een goed schoongemaakte pot. Maak de pot eerst schoon en spoel daarna met kokend heet water om, om zo eventueel de overgebleven bacteriën te doden.
Tip: Schraap de pitjes eruit met een kleine lepel.
Schenk vervolgens het azijn mengel erover. Laat dit mengsel goed intrekken en een paar uur later heb je heerlijke zoetzure komkommer.
Deze zoetzure komkommer is een paar weken houdbaar en als je met schoon bestek het uit de pot schept, kan je het water en azijn mengsel ook nog een keer gebruiken!

Ik wist nooit precies de verhoudingen, bedankt!
Daar gaan we echt van genieten ,dank U wel.
Dit ga ik zeker proberen.
Leuk om te horen! We horen graag wat u ervan vond!
Geweldig nostalgie, ook mijn oma maakte dit bij alle stampotten. Heerlijk. Bedankt voor het recept.
Super leuk om te horen. Graag gedaan!
Hallo,
Het recept is heerlijk!!
Vraagje, als het afgekoeld toch bewaren in de koelkast ?
Groetjes Diana.
Hallo,
Het recept is heerlijk!!
Vraagje, als het afgekoeld is toch bewaren in de koelkast ?
Groetjes Diana.
Hi Diana, Fijn dat het recept je bevalt. Wij zijn er ook onwijs dol op:) De zoetzure komkommer bewaren wij inderdaad altijd een goed afgesloten pot in de koelkast. Zo kun je hier lekker lang van genieten.
Groetjes Shanna, Kheira & Selma
Hallo ik zag dat mijn zus het had en wilde het ook eens maken nu ik hier het recept heb ga ik het vandaag nog maken .
hartelijk dank voor jullie recept zussen vriendelijke groet Gaby
Hi Gaby,
Super leuk om te horen! Laat je weten wat je er van vindt?
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Dankjewel voor dit recept ,ga het morgen gelijk maken!
Het lijkt mij heel lekker!
Groetjes Jannie
Hoi, schenk je het azijn suiker mix er warm overheen en dan de deksel er gelijk op?
Hi Yolanda,
Excuus voor de late reactie. Je giet inderdaad het warme suiker azijn mix gelijk over de komkommer en doet dan gelijk de deksel erop.
Succes en geniet ervan.
Groetjes Shanna, Kheira en selma
Hallo, ik kwam dit een tijd geleden al tegen en gebruik het als basis. Dank daarvoor. Ik ben gaan experimenteren met allerlei kruiden. Soms is het heel verrassend en ik vind het altijd lekker. Ik maak iedere week 2 potten (van 4 kommers). Iedereen vind het lekker en ikzelf ben er echt dol op!
Hi Loura,
Super leuk om te horen dat je ook gek bent op Oma’s recept voor zoetzure komkommer. Leuk ook dat je aan het experimenteren bent. Mocht je nog goede aanraders hebben, horen wij het graag:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Bedankt voor het recept , smaak heerlijk !
Broodje Surinaamse hete kip met jouw komkommer zuur erop ! Echt smullen !
Hi Rick,
Super leuk dat je dit recept heerlijk vind! Dat broodjes Surinaamse kip klinkt heerlijk. Die moeten wij ook eens maken:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Dankjewel voor het recept!
Ik vind de zoetzure komkommer altijd zo lekker bij kipkerrie
Graag gedaan!
Heerlijk he, zeker een goede combinatie met de kip kerrie:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Al zo vaak gemaakt. Winter,zomer, herfst of lente maakt niet uit is altijd lekker. Hulde aan oma en aan jullie omdat jullie het wilden delen met ons.
Hi Gerda,
Super leuk om zulke berichten te krijgen! Daar doen wij het voor
We zijn blij om te horen dat jij ook zo kan genieten van onze zoetzure komkommer!
Groetjes,
Shanna, Kheira en Selma
heerlijk recept….
ik doe er nog een kwart in ringen gesneden rode peper bij….net even iets pit erin….
Hi Sandra,
Dat is inderdaad ook een lekkere toevoeging. Fijn dat je er zo van kan genieten!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
En hier gaat de 2e pot gemaakt worden! Heerlijk, we doen ze graag op filet americain, net ff dat zuurtje erbij!
Oh Dat klinkt als een erg goed idee! Gaan wij ook dit weekend proberen:)
Vandaag voor de eerste keer gemaakt staat nu een paar uur in te trekken
Ben benieuwd hoe het smaakt
Bedankt voor het recept
Ah heerlijk!
Dat wordt vast genieten! 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma