Recept

Oma’s Zoetzure Komkommer

Zoetzure Komkommer

Met deze zoetzure komkommer zijn wij opgegroeid. Onze oma maakte dit namelijk altijd voor ons. Lekker om van te snoepen! Wij eten deze zoetzure komkommer graag bij al onze Surinaamse gerechten maar het is ook erg lekker bij nasi, Indische gerechten en bijvoorbeeld broodjes als een broodjes hamburger, pulled chicken en bakkeljauw.

Bereiding van Oma’s Zoetzure komkommer

Meng de azijn, water, suiker en de zout in een steelpan. Verwarm dit op het fornuis. Zodra de suiker en de zout gesmolten zijn, proefof het naar smaak is. Zo nee, dan kun je meer water, suiker of azijn toevoegen totdat het smaakt zoals jij zou willen.

Was vervolgens de komkommer en halveer deze. Schraap vervolgens de pitjes eruit. Deze pitjes geven namelijk veel vocht af en zorgen ervoor dat het minder zuur wordt. Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe deze in een goed schoongemaakte pot. Maak de pot eerst schoon en spoel daarna met kokend heet water om, om zo eventueel de overgebleven bacteriën te doden.

Tip: Schraap de pitjes eruit met een kleine lepel.

Schenk vervolgens het azijn mengel erover. Laat dit mengsel goed intrekken en een paar uur later heb je heerlijke zoetzure komkommer.

Deze zoetzure komkommer is een paar weken houdbaar en als je met schoon bestek het uit de pot schept, kan je het water en azijn mengsel ook nog een keer gebruiken!

Geniet er van!

Zoetzure komkommer

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBijgerechten

Reacties (54)

Laat gerust een reactie achter