Recept

Oolong Thee Blondies

Oolong Thee Blondies

Wij zijn echte theeleuten. Elke dag drinken wij wel meerdere liters heet water met een smaakje. Ieder van ons heeft ook zijn eigen favoriete smaak. Al houden we bijna allemaal wel van groene thee, gember, jasmijn en af en toe rooibos. Een lekkere mix van alles vinden wij ook erg fijn. De kwaliteit van thee vinden wij zeker erg belangrijk, zeker wanneer je het zo vaak drinkt als wij, proef je de verschillen in kwaliteit. Losse thee is daarom een favoriet. Het mooie daarvan is dat je het niet alleen kunt drinken, maar dat je er ook heel leuk mee kan koken. Bakken met Earl Grey thee zien wij al vaak voorbij komen. Er worden cakes, gebakjes en muffins mee gemaakt. Wij besloten om aan de slag te gaan met Oolong Thee. Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort en is een half gefermenteerde thee. Hierdoor krijgt de oolong thee een smaak vergelijkbaar met zwarte thee, maar met veel overeenkomsten met groene thee. Met deze heerlijke theesoort maakten wij blondies. De blonde zusjes van brownies. Deze Oolong thee blondies zijn lekker smeuiig, rijk van smaak en er zitten pistachenoten en chocolate chips in. Ontzettend lekker en zeker een traktatie voor elke theeliefhebber!

De afmetingen van de bakvorm die wij hiervoor hebben gebruikt zijn: 28x18cm.

Theebrouwerij

De Oolong thee, die wij voor dit gerecht gebruiken, komt van de Theebrouwerij. Bij de theebrouwerij kun je je eigen thee samenstellen. Er zijn ontzettend veel verschillende keuzes en soorten. Als eerste kun je namelijk een basis kiezen uit 8 verschillende soorten theesmaken, zoals zwarte thee, groente thee, witte thee of bijvoorbeeld Pu Erh. Vervolgens kun je allerlei smaken toevoegen die je lekker vindt. Denk aan fruit, kruiden, specerijen en bloemen zoals kamille of jasmijn. Hierdoor kun je lekker puzzelen en steeds een nieuwe theesmaak samenstellen. Ook ontzettend leuk om cadeau te geven!

Bereiding van Oolong Thee Blondies

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats bakpapier in de bakvorm die je gaat gebruiken voor de blondies.

Smelt de roomboter in een pannetje. Wanneer de roomboter volledig gesmolten is, voeg je de gedroogde Oolong Thee toe. Voor het beste resultaat kun je het beste losse thee gebruiken. Laat het ongeveer 5 minuten trekken in de roomboter. Haal de roomboter door een fijne zeef en laat het op kamertemperatuur komen.

Mix de roomboter met de lichte basterdsuiker tot het goed gemengd is. Voeg daarna de eieren, het vanille-extract, de karamellikeur en het snufje zout toe. Mix tot het volledig egaal is.

Gebruik een klein beetje van de bloem om de chocolate chips te bedekken. Spatel de bloem dan door de mix en spatel vervolgens ook de chocolade chips en de pistachenoten erdoor.

Schenk het mengsel in de bakvorm en bak het in 30 tot 35 minuten af. De zijkanten moeten stevig zijn, het midden van de bakvorm hoeft niet stevig te zijn. Laat het volledig afkoelen voordat je gaat snijden.

Enjoy!

Oolong Thee Blondies
Oolong Thee Blondies
Oolong Thee Blondies

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter