Recept

Oosterse Curry Mosselen

Oosterse Curry Mosselen
Oosterse Curry Mosselen
Oosterse Curry Mosselen

Vroeger aten wij geregeld mosselen. Onze moeder maakte ze dan klaar en dan aten we ze gezellig met z’n allen aan tafel. Het was altijd een klein feestje en daarom delen wij haar recept dan ook graag met jullie. Deze Oosterse curry mosselen zijn gekruid met onze rode curry boemboe en je vindt er bosui, basillicum en knoflook in terug. Een heerlijke combinatie en lekker om frietjes en/of stokbrood met kruidenboter bij te eten.

Voorbereiding van de Mosselen

Was de bosuitjes en snijd ze schuin af in stukjes van ongeveer 3 cm. Pel de knoflook en snijd het fijn.

Haal de mosselen uit de verpakking en scheid meteen de goede van de slechte. De mosselen blijven tegenwoordig, in de lekvrije verpakkingen, licht openstaan en ze sluiten zich pas na enkele minuten. Dit komt doordat de mossel ontspannen is in de verpakking. Wanneer hij uit de verpakking gehaald wordt, reageert hij traag. Houd de open mossen onder een koud stromend water en de mossel zal zich sluiten. Mosselen die wijd open staan of waarvan de schelp stuk of beschadigd is worden weggegooid.

Bereiding van de Oosterse Curry Mosselen

Verhit een grote wokpan. Verhit de olijfolie en wok de knoflook met de bosuitjes 1 minuut. Roer er een flinke eetlepel rode curry pasta door en voeg na ongeveer een halve minuut de sherry en de ketjap asin toe. Breng het aan de kook en voeg de mosselen toe. Leg er een deksel op en schep de mosselen regelmatig om. Laat in 5-10 minuten de mosselen gaar worden. Ze zijn gaar wanneer de schelpen open staan. Schelpen die dicht zijn gebleven moeten weggegooid worden.
Strooi de basilicum over de mosselen.

Serveer de Oosterse Curry mosselen met stokbrood, rijst of gebakken aardappelpartjes.

Enjoy!

Variatie: In plaats van sherry kan je ook zoete witte wijn gebruiken.

Meer Visrecepten? Wij hebben zeker verschillende soorten op de blog staan. Je vindt ze allemaal hier.

Oosterse Curry Mosselen
Oosterse Curry Mosselen
Oosterse Curry Mosselen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter