Oosterse Curry Mosselen

Oosterse Curry Mosselen

Het is nu mosseltijd. Tijd om heerlijk te smullen met dit recept. Vroeger wanneer wij mosselen gingen eten, was dat altijd een hoogtepunt. Mosselen eten we namelijk niet zo vaak, dus als we het eten is het altijd een klein feestje.

Voorbereiding

Was de bosuitjes en snijd ze schuin af in stukjes van ongeveer 3 cm. Pel de knoflook en snijd het fijn.

Haal de mosselen uit de verpakking en scheid meteen de goede van de slechte. De mosselen blijven tegenwoordig, in de lekvrije verpakkingen, licht openstaan en ze sluiten zich pas na enkele minuten. Dit komt doordat de mossel ontspannen is in de verpakking. Wanneer hij uit de verpakking gehaald wordt, reageert hij traag. Houd de open mossen onder een koud stromend water en de mossel zal zich sluiten. Mosselen die wijd open staan of waarvan de schelp stuk of beschadigd is worden weggegooid.

Bereiding

Verhit een grote wokpan. Verhit de olijfolie en wok de knoflook met de bosuitjes 1 minuut. Roer er een flinke eetlepel rode curry pasta door en voeg na ongeveer een halve minuut de sherry en de ketjap asin toe. Breng het aan de kook en voeg de mosselen toe. Leg er een deksel op en schep de mosselen regelmatig om. Laat in 5-10 minuten de mosselen gaar worden. Ze zijn gaar wanneer de schelpen open staan. Schelpen die dicht zijn gebleven moeten weggegooid worden.
Strooi de basilicum over de mosselen.

Serveer de mosselen met stokbrood, rijst of gebakken aardappelpartjes.

Variatie

In plaats van sherry kan je ook zoete witte wijn gebruiken.

 

Oosterse curry mosselen: Lenteuitjes met knoflook in de pan
Lenteuitjes met knoflook in de pan
Oosterse curry mosselen: Lenteuitjes met knoflook en sherry in de pan
Lenteuitjes met knoflook en sherry in de pan
Oosterse curry mosselen: Mosselen in de pan
Mosselen in de pan
Oosterse curry mosselen: Gekookte mosselen
Gekookte mosselen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondAvondetenVis
Deel:

Laat gerust een reactie achter