Recept

Oosterse varkenshaas met noedels

Oosterse Varkenshaas met noedels
Oosterse varkenshaas met noedels
Oosterse varkenshaas met noedels
Oosterse varkenshaas met noedels

Noedels en een roerbak is naast de pasta misschien wel een van de makkelijkste maaltijden die je kunt klaar maken. Het feit dat je telkens weer een nieuwe variant kan maken, zorgt ervoor dat we bijna elke week wel een lekkere noedelgerecht genieten. De ene keer lekker met kip en gember, de andere keer goed gevuld met garnalen en rode curry pasta. Ook kun je altijd kiezen voor een goedgevulde noedelsoep. De Japanse noedelssoep met kip vinden wij fantastisch. Kortom, met noedels zit je altijd goed. Zo dus ook met deze oosterse varkenshaas met noedels. Zoals je al leest is het stukje vlees de ster van het gerecht.

Eigenlijk is het onze zelfgemaakte sojamarinade, die volop smaak geeft aan dit gerecht. Het vlees wordt gemarineerd in de sojamarinade en mooi rose gebakken. Daarnaast vind heerlijke groentes zoals paksoi, champignons en bosui terug in dit recept. Een volwaardige maaltijd dat binnen een half uurtje op tafel staat. Klinkt goed toch?!

Bereiding van de Oosterse varkenshaas met noedels

Marineer de varkenshaas met 2 eetlepels sojamarinade en laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Na een kwartiertje pak je een grote wokpan en verhit je hier wat olie in. Braad de varkenshaas aan in de pan en leg het stukje vlees vervolgens in een ovenschaal. Bak de varkenshaas in 20 minuten mooi rosé in de oven.

Was ondertussen de paksoi en bosui en boen de champignons schoon. Snijd de paksoi in grove stukken en de champignons door vieren. De bosui kun je in kleine ringetjes snijden. Zet een steelpan op en kook de noedels zoals op de verpakking beschreven staat.

Verhit nog een beetje olie in de wokpan en bak hier de champignons en paksoi in. Voeg de laatste eetlepel sojamarinade aan de groente toe en roerbak alles goed mee. Wanneer de noedels gaar zijn, voeg je deze toe aan de groente. De laatste 2 minuten (totdat het vlees gaar is) bak je de bosui mee. De bosui wordt pas later toegevoegd, omdat je deze graag nog een beetje knapperig wil hebben.

Haal de varkenshaas uit de oven en snijd het vlees in plakjes. Leg de plakjes vervolgens op je bordje gevuld met noedels en groente.

Geniet van deze heerlijke oosterse maaltijd vol smaak.

Eet smakelijk!

Oosterse Varkenshaas met noedels
Oosterse Varkenshaas met noedels
Oosterse Varkenshaas met noedels
Oosterse Varkenshaas met noedels

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter