Recept

Oosterse Roerbak met Varkenshaas

Wij vonden dat het weer eens tijd werd voor een heerlijk oosters gerecht. Thuis wokken wij graag, maar toch hebben wij hier maar weinig recepten van geplaatst. Daarom delen wij vandaag een heerlijk wokrecept met paksoi, taugé, champignons en varkenshaas gemarineerd in onze sojamarinade. Het gerecht heeft eventjes tijd nodig, maar is zeker alle tijd en moeite waard. Het wordt weer smullen vanavond!

Voorbereiding

Marineer de varkenshaas met 2 eetlepels sojamarinade en laat dit ongeveer 15 minuten intrekken.

Was de paksoi en bosui en boen de champignons schoon. Snijd de paksoi in grove stukken en de champignons in kwarten. De bosui kun je in kleine ringetjes snijden.

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Bereiding

Nadat de sojamarinade goed in de varkenshaas is getrokken, kunnen wij hem aanbraden. Zet een koekenpan op het vuur met een beetje boter en braad de varkenshaas rondom aan. Plaats het stuk vlees vervolgens in een ovenschaal en bak hem 20 minuten lang in de oven totdat hij mooi rosé is.

Kook ondertussen in een andere pan de woknoedels, zoals er beschreven staat op de verpakking.

Zet dan een wokpan op het vuur met een beetje wokolie. Bak als eerste de paksoi, champignons en taugé. Voeg hier de laatste eetlepel sojamarinade aan toe. Wanneer de noedels gaar zijn, voeg je deze toe aan de groente. De laatste 2 minuten (totdat het vlees gaar is) bak je de bosui mee. De bosui wordt pas later toegevoegd, omdat je deze graag nog een beetje knapperig wil hebben.

Haal de varkenshaas uit de oven en snijd het vlees in plakjes. Leg de plakjes vervolgens op je bordje gevuld met noedels en groente.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter