Recept

Oosterse Visstoof

Oosterse Visstoof
Oosterse Visstoof
Oosterse Visstoof
Oosterse Visstoof
Oosterse Visstoof

Zin in een gezond en smaakvol gerecht? Deze Oosterse visstoof is een heerlijk, hartverwarmend gerecht voor elke visliefhebber. Het zit vol smaak en het is makkelijk om te maken. Daarnaast is dit stoofgerecht onwijs gezond door de vele soorten groenten en de toevoeging van witte vis. Allemaal gezonde vetten voor een gezonde leefstijl. Het gerecht is heerlijk op smaak gebracht door onze rode curry en het gebruik van de natuurazijn chili venkel van Tromp & Rueb. Door het zout in dit gerecht te vervangen met deze heerlijke natuurazijn, wordt de smaak in dit gerecht versterkt en geeft het je een volledige smaakbeleving. Juist in combinatie met de Aziatische smaken is dit ideaal. Het geheim van een scheutje azijn!

De azijnen van Tromp & Rueb

Kennen jullie de azijnen al van Tromp & Rueb? Voor dit recept is het heerlijk om gebruik te maken van de azijnen van Tromp & Rueb. De azijnen van Tromp & Rueb worden volgens eeuwenoude receptuur op ambachtelijke wijze gebrouwen. Zuur is naast zoet, zout, bitter en umami 1 van de 5 basissmaken. Door een scheutje azijn toe te voegen aan je recept en wordt het gerecht smaakvoller en frisser. Dat zien wij ook zeker terug in deze heerlijke visstoof. Alle smaken in dit gerecht komen beter naar voren en komen daardoor ook beter tot hun recht. Dat wil je in elk gerecht toch wel!

Bereiding van de Oosterse Visstoof

Als eerste mengen wij de rode curry boemboe met de vissaus en de natuurazijn chili venkel van Tromp & Rueb in een kom. Snijd de pangasiusfilet in stukken en meng deze met de marinade. Dek de kom af en zet deze 20 minuten in de koelkast. Op deze manier kan de marinade in de vis trekken en geeft het de vis nog meer smaak.

Pak na een kwartiertje een grote wokpan en verhit hier een beetje olie in. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en snipper het rode uitje. Bak de bosuitjes en de rode ui dan kort in de olie. Snijd dan de worteltjes in stukjes en voeg deze samen met de peultjes toe aan de pan. Bak alles kort mee.

Bereid de rijst alvast volgens de verpakking.

Haal de vis uit de koelkast en voeg deze toe aan de pan met groente. Schep alles voorzichtig door elkaar en voeg dan de kokosmelk toe. Meng alles goed door elkaar, zodat de marinade van de vis zich mengt met de kokosmelk. Zet de pan op een laag vuurtje en doe de deksel op de pan. Laat alles ongeveer een klein half uurtje rustig sudderen.

Serveer de visstoof samen met de rijst. Het is lekker om de visstoof met nog wat extra chilivlokken en bosuitjes te garneren.

Eet smakelijk!

Op zoek naar een ander gerecht waar de azijnen van Tromp & Rueb een uitkomst zijn? Dit recept voor heerlijke gegrilde kippendijen is nog een prachtig voorbeeld waar de azijn goed zijn werk doet.

Oosterse Visstoof
Oosterse Visstoof
Oosterse Visstoof
Oosterse Visstoof

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter