
Een van onze favoriete recepten is deze Oosterse wrap met kip. Een tortillawrap gevuld met heerlijke kip, taugé , komkommer en bosuitjes. We maken de wraps af met een beetje sweet chilisaus maar mocht je van een beetje spicy houden dan kun je prima wat sambal toevoegen. Deze Oosterse wrap is snel klaar en een makkelijk familiegerecht.
Bereiding van de Oosterse Wrap
Snijd de kipfilet in reepjes en marineer deze met onze sojamarinade. Laat het vervolgens 20 minuutjes intrekken. Deze tijd kun je vervolgens gebruiken om de komkommer en bosuitjes in dunne reepjes te snijden.
Verhit de olie in een vleespan en bak hier de kipfilet in. Bak de kip tot dat het gaar is en dan is het tijd om de wraps op te maken.
Leg een tortillawrap op een bord en plaats hier eerst de kipfilet op en dan de groente overheen. Schenk als laatste een beetje sweet chilisaus over de groente en kip. Vouw de onderkant van de tortilla in en rol het vervolgens op. Op deze manier is het makkelijk om uit de hand te eten, er rolt dan niets uit aan de onderkant. J
Eet smakelijk!
Tip: Beleg de wrap niet te vol, want anders kun je de tortilla niet goed oprollen. Na een paar keer oefenen heb je al gauw door wat de juiste hoeveelheid voor jou is.
Tip 2.0: Andere sauzen die hierbij lekker zijn: Oestersaus en Zoete Soja.
Met dit recept maak je vier wraps; dit is genoeg voor vier personen als lunch of twee personen als avondeten.


Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Goed dat je erbij zegt dat er niet teveel in moet, haha. Ik stop ze altijd veel te vol en dat zorgt dan weer voor heel veel geklieder.
Lekker! Maar vraag me wel af wat soja marinade is? Is dat sojasaus die je gebruikt voor de marinade of is het echt iets wat je soja marinade noemt?
Hi Marjolein, Met de soja marinade bedoelen wij onze eigen zelfgemaakte soja marinade. Het recept hier voor kun je hier vinden: https://www.dekokendezussen.nl/recepten/soja-marinade/. Mocht je hem niet zelf willen maken kun je ook Ketjap Marinade gebruiken. Wij gebruiken zelf altijd die van conimex, wanneer onze soja marinade op is: https://www.conimex.nl/producten/ketjap/ketjap-marinade/.
Groetjes Kheira, Selma & Shanna
Heb de pulled kip gemaakt goed en lekker recept. Boven heel duidelijk geschreven en niet teveel ingrediënten. bedankt.
Hi Riet, Super leuk om te horen en wij zijn blij dat het mocht smaken!
Heel lekker en eenvoudig te maken. Ik heb echter een vraagje: in de ingrediënten staat zoetzure saus, maar in de uitwerking sweet chillisaus?!? Ik heb sweet chillisaus gebruikt en dit was lekker, maar waarvoor is de zoetzure saus?
Hi Edwin,
Dat is inderdaad een foutje en zou Sweet chilisaus moeten zijn, echter is dit gerecht ook lekker met zoetzure saus.
Wij passen het gelijk aan, bedankt voor de opmerking.
Fijn dat het gerecht goed gesmaakt heeft!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Welk formaat tortilla’s gebruik je hiervoor?
Groot of medium
Hoi Angelique,
Wij gebruiken de grote variant voor dit recept.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ziet er mooi en smakelijk uit! Omdat ik gasten krijg die komen lunchen, zou ik graag willen weten of ik deze tortillas ‘s morgens kan vullen en ze enkele uren kan laten staan voordat ik ze kan opdienen. (Met de bedoeling ze die ochtend in de koelkast te bewaren).
Bij voorbaat dank voor uw antwoord!
HI Susanna,
Excuses voor de wat late reactie. Ik zou het niet aanraden om de wraps al een tijd van te voren te vullen. De tortilla’s kunnen hierdoor zacht worden. Wel kun je alles alvast snijden en de kip bereiden zodat je zo min mogelijk werk hebt op het moment van serveren. Jouw gasten kunnen dan zelfs hun eigen tortilla wrap vullen. In ieder geval veel plezier met het serveren van dit gerecht!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma