Recept

Opperdoezer Aardappels met Kruidenboter

Opperdoezers met Kruidenboter
Opperdoezer Aardappels met Kruidenboter
Opperdoezer Aardappels met Kruidenboter
Opperdoezer Aardappels met Kruidenboter

Yes! De eerste Opperdoezer aardappelen van het jaar zijn weer verkrijgbaar in de winkels. Deze romige kleine aardappels zijn erg smakelijk en geschikt om te bakken, frituren of te verwerken in salades. Wij serveren deze Opperdoezer aardappeltjes graag op een manier waarbij hun smaak tot hun recht komt. Dit kan goed met onze zelfgemaakte kruidenboter. De kruiden in de kruidenboter brengen de aardappeltjes op smaak en met de citroen in de kruidenboter wordt het ook lekker fris. Deze opperdoezers met kruidenboter zijn lekker om te eten bij een stukje vlees, zoals kipfilet of een stukje biefstuk. Het is ook erg lekker met een frisse salade.

Het seizoen van de Opperdoezer aardappel loopt ieder jaar van juni tot oktober. De Opperdoezer Ronde wordt uitsluitend rond Opperdoes verbouwd, een dorpje in Noord-Holland. Hier groeien al sinds 1865 de Opperdoezer aardappelen. Vergelijkbaar met Champagne, die alleen uit de streek Champagne mag komen in Frankrijk.

Bereiding van Opperdoezer Aardappels met Kruidenboter

Begin met het maken van kruidenboter volgens ons recept.

Boen de Opperdoezer Ronde (aardappels) schoon onder de koude kraan.

Snijd vervolgens de aardappelen door de helft en kook de aardappelen in een pan met water met een flinke snuf zout. Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn, dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Giet de aardappelen vervolgens af, laat de aardappelen in de pan en voeg de eetlepels zelfgemaakte kruidenboter toe. Zet de deksel weer op de pan en laat de kruidenboter smelten. Na ongeveer 5 minuten mix je de kruidenboter goed door de aardappelen heen. Breng de aardappelen extra op smaak met een snuf zout.

Schep de aardappelen op een schaal en serveer direct.

Deze aardappeltjes zijn heerlijk met een stukje vlees/vis of een plantaardige variant, maar is ook erg lekker met een salade.

Eet Smakelijk!

Opperdoezers met Kruidenboter
Opperdoezers met Kruidenboter
Opperdoezers met Kruidenboter

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter