Recept

Orecchiette met Bacon en Broccoli

Orecchiette met Bacon en Broccoli
Orecchiette met Bacon en Broccoli
Orecchiette met Bacon en Broccoli

Orecchiette (Italiaans voor oortjes) is een pasta, uit de Zuid Italiaanse regio Apulië. Deze naam hebben ze gekregen door de vorm, die op een klein oortje lijkt. Traditioneel wordt het gemaakt met dunne rondjes verse pastadeeg dat voorzichtig met de duim wordt aangedrukt om kleine schelpjes te maken. Orecchiette wordt vaak geserveerd met varkenvlees, kappertjes en een lekker wit wijntje. Wij kozen er voor de pasta te combineren met bacon en broccoli. Lekker van smaak, zoutig door de bacon en de broccoli past ook goed bij de pasta. Daarnaast is het snel en makkelijk om te maken. Deze orecchiette met bacon en broccoli is dus zeker een aanrader. Ook leuk om weer eens een andere pastasoort op tafel te zetten!

De Orecchiette pasta kun je kopen bij o.a. de Albert Heijn of een delicatesse zaak zoals Taste of Puglia.

Bereiding van de Orecchiette met Bacon en Broccoli

Kook de pasta naar instructie op de verpakking.

Terwijl het pasta water aan de kook wordt gebracht, bakken wij in de koekenpan de spekreepjes krokant. De spekjes staan nu lekker te pruttelen en dit is nu de perfecte tijd om de rest van de ingrediënten te snijden. Snijd de knoflook en de ui fijn en snijd de broccoli in roosjes. Wil je ook net als wij de stronk van de broccoli ook gebruiken? Dat kan heel gemakkelijk wij snijden de stronk namelijk gewoon lekker fijn en voegen het gewoon toe in het avondeten voor extra groente.

Laat de spekjes uitlekken in keukenpapier en hou vooral zoveel mogelijk vet in de pan. Op deze manier hoeven wij geen olijfolie toe te voegen aan dit recept. Aan het spekvet voegen wij de chili vlokken, knoflook en het fijngesneden uitje toe. Bak dit tot het glazig is en voeg vervolgens ook de broccoli en de fijngesneden broccoli stronk toe.

Bak de broccoli ongeveer 10 minuten mee. Dit is ook ongeveer het moment dat je pasta water lekker borrelt en dat de pasta kan worden toegevoegd. Voeg een beetje kookvocht toe aan de groente.

Wanneer de oriechette al dente is voegen wij het toe aan de broccoli. Meng alles goed en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het samen te brengen.

Wij wilden graag dit recept redelijk slank houden, maar wil je het wat romiger en wat meer een saus, dan kan je gerust wat kookroom toevoegen.

Breng de pasta verder op smaak met peper, zout en parmezaanse kaas.

Buon Appetito

Orecchiette met Bacon en Broccoli
Orecchiette met Bacon en Broccoli

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter