Recept

Oreo Brownies

Oreo Brownies

Tijd voor weer een heerlijke variatie op onze klassieke brownies. Nu met een van onze favoriete koekjes: oreo’s! Deze chocoladekoekjes maken de brownies nog intenser en lekkerder!

De afmetingen van de bakvorm die wij hiervoor hebben gebruikt zijn: 28x18cm.

Oreo Brownies
Oreo Brownies

Het maken van de Oreo Brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de chocolade. Zeef de bloem en snijd de walnoten in kleinere stukjes. Splits twee eieren voor de eidooiers en meng die met de 4 overige eieren. Weeg de kristalsuiker en de vanillesuiker af.

Smelt de boter en de chocolade au bain marie.

Au bain marie is een techniek waarbij je alle ingrediënten langzaam smelt. Dit doe je door in een pan een klein laagje water aan de kook te brengen, laat het niet droogkoken! Hierboven op plaats je een bijvoorbeeld een glazen schaal, een kleiner pannetje of een au bain marie pan. Let erop dat de schaal of het pannetje niet het water raakt.

Op deze manier smelt je de boter en de chocolade tot het geheel gesmolten is.

Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens het zout, de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Klop dit samen tot een geheel en er een dikke massa ontstaat.

Spatel de gesmolten chocolademix door de eiermix heen. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel dit hier vervolgens voorzichtig doorheen. Roer als laatste de walnoten er doorheen.

Giet het brownie beslag voor de helft in een ingevette en met bloem bepoederde bakvorm. Verdeel de oreo’s in 1 laag over de browniebeslag heen. Schenk vervolgens de andere helft van het beslag over de oreo’s heen. Hak de overgebleven oreo’s grof en verdeel deze over het beslag heen.

Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de brownie in ongeveer 40 minuten gaar.

Wanneer de brownie klaar is, laat het dan afkoelen en snijd het in stukken.

Enjoy!

Oreo Brownies
Oreo Brownies

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenBrownies & Blondies

Laat gerust een reactie achter