Recept

Oreo Vanille Cake

Oreo Vanille Cake

Deze Oreo Vanille Cake is amazing! Lekker luchtig, goed van smaak, romig en de oreo’s maken de cake natuurlijk helemaal af. De cake zal gegarandeerd een hit zijn op iedere verjaardag en op ieder feestje. Het recept van de vanille cake komt van het succesvolle recept van onze vanille cupcakes. Deze hebben wij verdubbeld en gemengd met heerlijke stukjes oreo koekjes. De frosting van de cake hebben wij luchtig gehouden en niet te zoet gemaakt. Het is niet zoals onze normale botercrème, maar zacht en fluffy door de combinatie van roomkaas en slagroom. Een heerlijke cake, waar wij niet van af konden blijven en jullie straks ongetwijfeld ook niet!

Oreo

Wij zijn zelf thuis liefhebbers van oreo. Naast deze vanille cake, hebben wij nog meer recepten met deze heerlijke chocolade koekjes op onze blog staan. Zo maakten wij al eerder heerlijke blondies met oreo’s, oreo truffels en gebruikten wij de koekjes als bodem in combinatie met een aardbeien kwarktaart en een chocolade trifle.

Ongetwijfeld zal dit niet het laatste recept met oreo’s zijn. Het is een heerlijk koekje om mee te bakken en om steeds iets nieuws mee te maken.

Oreo Vanille Cake
Oreo Vanille Cake

Bereiding van de Oreo Vanille Cake

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je begint met het maken van het beslag.

Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder en suiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een geheel vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg daarna de melk en het vanille-extract toe en mix het goed door elkaar. Snijd de oreo’s grof en voeg ook deze toe aan het beslag. Schep het erdoorheen met een spatel.

Beleg de bakvorm met bakpapier en smeer de zijkanten in met roomboter. Schep het beslag in de bakvorm en bak het af in de oven tot het gaar is, dit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.

Laat de cake volledig afkoelen, voordat je begint met maken van de frosting.

Maken van de Roomkaas Oreo Frosting

Klop de roomkaas tot het zacht en luchtig is. Mix het vervolgens met de poedersuiker tot dit volledig is opgenomen in de roomkaas. Voeg dan in een dunne lijn de slagroom toe en klop het tot de slagroom stijve pieken heeft. Mix het dan nog een keer goed door met het vanille-extract. Snijd de oreo’s iets fijner dan grof en mix het met de frosting.

Verspreid de frosting over de cake en versier de cake met mini oreo’s.

Enjoy!

Oreo Vanille Cake
Oreo Vanille Cake
Oreo Vanille Cake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter