Op zoek naar een smaakvol en snel te bereiden gerecht die zal verrassen? Ons recept voor Orzo met Boursin en Chorizo, gecombineerd met babyspinazie en hartige grana padano, is de perfecte keuze. Deze combinatie van romige Boursin-kaas, pittige chorizo en knapperige spinazie zorgt voor een heerlijke maaltijd boordevol smaak en textuur!
We hebben nog veel meer lekkere orzo recepten. Neem eens een kijkje op deze pagina. Een heerlijke pasta met boursin hebben we ook op de blog staan. BIjvoorbeeld deze ravioli met boursin en spekjes en deze pasta met boursin, kip en spinazie.
Bereiding van Orzo met Boursin en Chorizo
Verwarm de oven voor op 200 graden.
We beginnen met het snijden van de ingrediënten. Snijd de knoflook fijn en de chorizo in grove stukken. Snijd vervolgens ook de zongedroogde tomaten in reepjes.
Plaats de Boursin in het midden van de ovenschaal. Strooi de orzo vervolgens om de Boursin heen. Verdeel hierover de zongedroogde tomaten en de fijngesneden knoflook. Breng het op smaak met de peterselie, chili vlokken en oregano. Schenk de groentebouillon over de orzo heen. Plaats aluminiumfolie over de ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van de oven en kook de orzo tot het beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 tot 40 minuten.
In een pan bakken wij de chorizo krokant. Tijdens het bakken van de chorizo raspen wij de Grana Padano.
Roer de boursin door de pasta, wanneer de orzo beetgaar is. Scheur de babyspinazie in kleinere stukken en meng ook dit door de pasta. Als laatste mixen wij de chorizo en de Grana Padano kaas erdoor.