Recept

Orzo met gegrilde paprika, burrata en rucola pesto

Orzo met gegrilde paprika, burrata en rucola pesto

Orzo met gegrilde paprika, burrata en rucola pesto is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een zomerse maaltijd. Orzo, een pastasoort die lijkt op rijst, wordt gemengd met gegrilde paprika en romige burrata, een verse Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Vervolgens geeft een frisse en pittige rucola pesto het gerecht een heerlijke smaak en kleur. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk te maken en aan te passen aan jouw smaak. Of je nu een vegetarische maaltijd wilt of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en verrassende manier om pasta te serveren, dit gerecht zal zeker indruk maken op jouw gasten en familieleden.

Liever gewone pesto dan rucola pesto? Neem dan hier een kijkje.

Bereiding van de orzo met gegrilde paprika, burrata en pesto

We beginnen met het maken van de rucola pesto. Wil je liever niet zelf pesto maken? Dan kun je ook natuurlijk groene pesto kopen.

Hoe je zelf gegrilde paprika’s maakt, vind je hier.

Nu gaan we verder met het recept. Kook de orzo zoals beschreven staat op de verpakking.

Pak een hapjespan en verhit hier een beetje olijfolie. Snipper een uitje en bak deze goudbruin in de hapjespan. Voeg dan twee volle eetlepels rucola pesto toe aan de ui in de pan en roer alles goed door. Schep 1 grote soeplepel kookvocht van de orzo in de pan met pesto en roer alles tot er een lekkere pesto saus ontstaat.

Giet ondertussen de orzo af en voeg deze toe aan de pesto in de hapjespan. Snijd vervolgens de gegrilde paprika reepjes in stukjes en voeg ook deze toe aan de orzo. Schep alles goed door elkaar, zodat de pesto goed verdeeld is.

Verdeel de pesto orzo over twee bordjes. Schep nog een beetje gegrilde paprika op de orzo en breek een bolletje burrata door twee. Deze leg je ook op de maaltijd.

Eet smakelijk!

Orzo met gegrilde paprika, burrata en rucola pesto
Orzo met gegrilde paprika, burrata en rucola pesto
Orzo met gegrilde paprika, burrata en rucola pesto

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter