Recept

Orzo met Gegrilde Tomaten en Feta

Orzo met Geroosterde Tomaten en Feta
Orzo met Gegrilde Tomaten en Feta
Orzo met Gegrilde Tomaten en Feta
Orzo met Gegrilde Tomaten en Feta

Als het aan ons ligt, dan is orzo een van de lekkerste pastasoorten. Het heeft de zachte smaak van pasta, maar het ziet er uit als rijst. Snap je het nog? Wij gebruiken orzo vaak in een heerlijke salade, maar je kunt er ook een heerlijke risotto van maken of het gebruiken als een normale pasta. Onze favoriete versie met orzo staat natuurlijk al op de blog. Dat is een heerlijke orzo met gerookte zalm. Toch moeten wij zeggen dat onze nieuwste versie (dit recept) ook hoog op de lijst eindigt! Wij maakten namelijk in samenwerking met de azijnen van Tromp & Rueb deze heerlijke orzo met geroosterde tomaten en feta.

De tomaatjes hebben wij gemarineerd met kruiden zoals tijm, knoflook en chilivlokken en daarnaast hebben wij witte wijnazijn, olijfolie en honing toegevoegd. Voordat we de tomaatjes grillen, hebben we ze even laten baden in de witte wijnazijn. Hierdoor krijgen de tomaten meer smaak en een extra boost, voordat wij ze grillen. Door de orzo zelf zit ook een beetje witte wijnazijn, zodat de smaken beter tot hun recht komen en het geeft het gerecht een heerlijk zoetzure twist.

Witte wijnazijn van Tromp & Rueb

De witte wijnazijn is een nieuw product in hun assortiment. Witte wijnazijn is een basisingrediënt voor veel gerechten en mocht daarom niet ontbreken in hun lijn. Deze witte wijnazijn heeft een verfijnde smaak. Dat komt namelijk omdat de brouwers van de Tromp & Rueb druivenmost hebben toegevoegd aan de wijnazijn, waardoor er meer balans is én de azijn licht zoet smaakt. Het toevoegen van suiker is daarom niet nodig. Ideaal dus! Een scheutje Tromp&Rueb witte wijnazijn (1 eetlepel) geeft meer smaak aan het gerecht en daardoor hoef je ook minder zout te gebruiken. Dat is gezond voor je nieren.

Bereiding van de Orzo met gegrilde tomaten en feta

Was de tomaten en leg ze in een bakje. Meng dan de tomaatjes met een halve eetlepel witte wijnazijn en laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. Hierdoor krijgen de tomaatjes een extra boost voordat je ze grilt.

Snijd de knoflook fijn en kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.

Meng de cherrytomaten met de olijfolie, honing, chilivlokken, knoflook en tijm. Grill de cherrytomaten totdat ze lekker zacht zijn. Dit duurt ongeveer 8 tot 12 min.

Wanneer de cherrytomaten klaar zijn, verplaats je de tomaten naar een bakje. Bak vervolgens de serranoham tot het lekker krokant is. Pak een andere droge koekenpan om de pijnboompitten mooi goudbruin te roosteren.

Zodra de Orzo gaar is, mengen wij de orzo met een beetje olijfolie en de rest van de witte wijnazijn. Breng de orzo extra op smaak met wat chilivlokken. Voeg dan de gegrilde tomaten, feta en in reepjes gesneden basilicum toe. Breek de gebakken serranoham in stukjes en voeg dit ook toe. Meng het allemaal met elkaar en dan is het tijd om te genieten.

Eet Smakelijk!

Orzo met Geroosterde Tomaten en Feta
Orzo met Geroosterde Tomaten en Feta
Orzo met Geroosterde Tomaten en Feta
Orzo met Geroosterde Tomaten en Feta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten