Recept

Orzo met Gerookte Zalm

Orzo met Gerookte Zalm
Orzo met Gerookte Zalm
Orzo met Gerookte Zalm

Hebben jullie wel eens orzo gegeten? Laatst hebben wij een Griekse orzo salade op de website gezet en vandaag delen wij het recept voor orzo met gerookte zalm. Orzo is gedroogde pasta gemaakt van harde durum tarwe. Het lijkt een beetje op rijst, maar het smaakt toch anders. Het wordt veel gegeten in landen zoals Griekenland, Turkije en Israël. Vooral Kheira is hier tegenwoordig groot fan van en maakt het regelmatig thuis klaar. Haar nieuwe versie bevat naast gerookte zalm ook nog groente als paprika, courgette, ui en kappertjes. Daarnaast is alles goed op smaak gebracht door dille en citroen. Hierdoor is het gerecht lekker fris. Deze maaltijd is makkelijk om te maken, redelijk snel klaar en licht. Perfect voor een doordeweekse dag of als lunch in een kleinere portie.

Bereiding van Orzo met Gerookte Zalm

Deze pastasalade staat binnen 20 minuten op tafel. Om te beginnen brengen wij een pan met water aan de kook en koken wij de orzo volgens de instructie op de verpakking.

Terwijl de orzo aan het koken is, snijden we de courgette in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Wij snijden de ui fijn en de paprika in blokjes. Als laatste snijden wij de cherrytomaten ook in vieren.

In een pan verhitten wij de olijfolie en fruiten wij hierin de uitjes. Nadat je uitjes glazig zijn, voegen wij de courgette en de paprika toe. Dit laten we langzaam bakken. Na ongeveer 6 minuten voegen wij de cherrytomaten toe.

Wanneer de orzo gaar is, voegen wij de orzo toe aan de groente. Breng het op smaak met wat peper, dille en het sap van een halve citroen.

Haal de pan van het vuur en voeg de gerookte zalmsnippers toe.

Serveer het met extra dille!

Eet Smakelijk!

Orzo met Gerookte Zalm
Orzo met Gerookte Zalm
Orzo met Gerookte Zalm

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter