Recept

Orzo salade met pulled zalm

Orzo salade met pulled zalm

Deze koude orzo salade met pulled zalm is een ontzettend lekker zomergerecht. Orzo is sowieso een erg lekkere en goede basis voor een maaltijdsalade. De salade heeft een heerlijke honingmosterd dressing. De zalm in deze salade is een warmgerookte zalm die we, met twee vorken, uit elkaar plukken. Deze manier zorgt voor de benaming pulled zalm. Je kent pulled pork en pulled chicken waarschijnlijk wel al. Hier staan al meerdere lekkere recepten mee online. De maaltijdsalade is, naast orzo en zalm, gevuld met een gekookt eitje, rode ui, augurken en komkommer. Deze ingrediënten passen goed bij de zalm en zorgen voor wat frisse en zachte smaken.

Bereiding van de Orzo salade met Pulled Zalm!

Zet een pannetje met water op de kookplaat en kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Wanneer de orzo gaar is, mixen we de orzo met een klein beetje olijfolie.

Zet een andere pan met water en eieren op het vuur. Wanneer het water kookt zet je de eierwekker op 8-9 minuten om te zorgen dat ze hardgekookt worden.

Nu de pannen op het vuur staan, kunnen we de rest van de ingrediënten gaan snijden.

Snijd de rode ui in dunne plakjes en plaats het in een kommetje met koud water. Door dit te doen, worden de uien minder scherp. Snijd de komkommer in partjes en met twee vorken trekken we de warmgerookte zalm uit elkaar. Mocht je het willen dan kun je de augurken (cornichons) in dunne plakjes snijden.

Mix de ingrediënten voor de dressing door elkaar heen.

Wanneer de eieren gekookt zijn en de orzo gaar voeg je alle ingrediënten samen voor deze heerlijke salade.

Eet Smakelijk!

Orzo salade met pulled zalm
Orzo salade met pulled zalm
Orzo salade met pulled zalm

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter